Egzotikus nyaralás, egzotikus ételek? Eláruljuk hol és mit egyél!
Maldív-szigetek: Mashuni
Halat reggelire? Naná! A Maldív-szigetek kedvelt étele a Mashuni, ami füstölt tonhalból, kókuszforgácsból és hagymából áll, egy kis citromlével és sóval ízesítve. Pitával, tojással és friss paprikával körítve isteni!
Instagram @kattankappi
Thaiföld: Tom Yun Gung
A thaiok egyik legnépszerűbb levesében a rákot és a gombát citromfűvel, lime-mal és galangallal ízesítik, de lehet kérni hozzá kókusztejet vagy tejszínt is. Hamisítatlan thai étel, mert egyszerre savanyú, sós, édes és csípős.
Ausztrália: Lamington
Az ausztrálok nemzeti süteménye hasonlít egy kókuszkockára, kivéve, hogy dzsemmel vagy más krémmel töltik meg, a legjobb délutáni csemege egy kávé vagy tea mellé.
Beijing: Zhajiang tészta, vagy Zhajiang mian
Kína különböző tájegységei számos bizarr ételt kínálnak, mi azonban egy olyan fogást választottunk, ami a legtöbbeknek elnyerné a tetszését. A főváros népszerű tésztaételét apróra vágott uborkával, babcsírával, világos retekkel, szójababbal és szójaszósszal tálalják.
Bali: Pisang goreng
Ha Balin jár az ember, hamar rádöbben, mennyiféle banán is létezik – az apró szuperédestől a fegyvernek is beillő nagyobb, kiegyensúlyozottabb ízvilágú fajtákig. Nem csoda hát, hogy az egyik kedvenc desszertjük a sült banán, amit lehet kérni mézzel vagy pálmasziruppal leöntve, kókuszforgáccsal meghintve vagy vaníliafagyival körítve is!