Galéria

Inspiráló nők, akikkel nem bánnánk, hogy beszorultunk a liftbe

Forrás:

J. K. Rowling

És ezeket a kérdéseket tenném fel neki:

– Hogyan tudott élete egyik legnehezebb időszakában, depressziósan, nélkülözések között és egy pár hónapos csecsemő gondozása mellett (ami már önmagában kimerítő dolog) egy új, univerzális mitológiát létrehozni?

– Mi a titka annak, hogy ilyen remek módon ráérzett egy felnövekvő generáció évről évre változó gondolkodásmódjára, érzelemvilágára és beszédstílusára?

– Mit érzett és mit gondolt, amikor a kiadók egyre-másra elutasították az első HP-könyv kéziratának kiadását, és mi tartotta benne a lelket, mi adott bátorságot a további próbálkozásokhoz?

– Majsa Krisztina szerkesztő

 

 


Forrás:

Én Marie Fredrikssonért voltam oda tinédzserkoromban, és ma is hihetetlenül inspiráló az ereje és elszántsága, amivel harcolt a betegségével – és harcol a mai napig annak következményeivel. És így is fogja magát, kiül a színpadra és hasít! Nekem ő egy igazi Wonder Woman.

– Ribánszky Ágota szerkesztő


Forrás:

Ann Patchett az egyik kedvenc írónőm, de Magyarországon egyelőre nem sokan ismerik. Valahogy úgy képzelem, ő már többször ragadt bent liftekben, talán azért, mert például a Bel Canto című regénye szinte teljes egészében egy luxusvillában játszódik, ahol egy csapat túsz kénytelen eltölteni néhány hónapot. Szóval biztos vagyok benne, hogy ő tudna mit kezdeni ezzel a szorult helyzettel.

– Eörsi Sarolta online szerkesztő


Forrás:

Azt hiszem, én Adele-lel szorulnék be a liftbe. Első körben az jutott eszembe, hogy valaki különösen vicces kellene mellém, hogy csökkentse a liftbe ragadással járó extrém stressz-szintemet. :) Aztán arra gondoltam, hogy Adele nem kizárólag a humora és nevetése miatt lenne jó társaság egy liftben, hanem azért is, mert élőben tapasztalhatnám az énekhangjával párosuló libabőr érzetét. Végül pedig biztosan elterelné a figyelmemet az, hogy minden sejtemmel koncentrálnom kellene arra, hogy megértsem a makulátlan brit akcentusát. :)))))

– Andrusch Virág képszerkesztő


Forrás:

Én Meryl Streepnek örülnék a legjobban, és nem csak azért mert fantasztikus színésznőnek tartom. Nagyon tetszik benne, hogy egész filmes karrierje során képes volt teljesen természetes, átlagos nő maradni. Úgy képzelem, hogy egyáltalán nincsenek sztárallűrjei, hanem teljes mértékig két lábbal áll a földön, miközben képes vállalni a véleményét és hallatni a hangját, ha úgy érzi, oda kell állnia egy fontos ügy mellé. Arról is szívesen elbeszélgetnék vele, hogy miként tudott ilyen felfelé ívelő pálya mellett szerető édesanya lenni, s a reflektorfénytől viszonylag távol, értelmes, talpraesett gyerekeket nevelni.

– Kapinya Viktória online szerkesztő