Galéria

Tedd meg ezeket magadért azokon a napokon, amikor épp utálod a tested!

Forrás: 1)) Helyettesítsd a negatív gondolatokat kedves dolgokkal!   Van egy barátnőnk, akiből mintha folyamatosan dőlne az önbizalom. Egyszer megkérdeztük, mégis hogyan tudja magát ennyire szeretni? Azt mondta, ez szorosan összefügg az életmódváltásával: amikor elkezdett egészségesen étkezni és többet sportolni, lassan egyre jobb eredményeket ért el a testének formálásában, és rájött, hogy ő tulajdonképpen egy teljesen egészséges, átlagos nő, aki hálás lehet azért, amilyen és ahogyan kinéz. Azóta csak pozitívan tud a testére gondolni. Néha még meg is dicséri magát hangosan – mások füle hallatára is –, hogy milyen jól néz ki, vagy hogy mennyire ügyes volt valamiben. Még ha ez nem is extra dolog, rengeteget számít, csak ajánlani tudjuk ezt a hozzáállást.
Forrás: 2)) Fókuszálj a jó dolgokra, amiket a tested nyújthat neked!   Gondolj arra, hogy egészséges vagy, és hogy mi mindenre vagy képes azáltal, amit a tested nyújt neked. Például képes vagy járni, futni a lábadon, ami ugyan talán nem tökéletes, mégis nagyszerűen kiszolgál ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet élhess. Vedd sorra azokat a testrészeidet, amelyekkel problémád van, és magasztald kicsit őket! Gondold át, mi mire jó, és köszönd meg nekik képzeletben, hogy jól működnek a te szolgálatodra. 
Forrás: 3)) Csinálj valamit, amit a tested is értékelne   Sétálj egyet, menj el úszni vagy akár túrázni egyet az erdőben. Olykor egy kis törődés is sokat számít a fizikumunknak, amit ha megteszünk, utána minket is jóleső érzés fog majd el, ha végre megpihenhetünk. 
Forrás: 4)) Vadászd le a bókokat!   Próbáld meg értékelni és mélyre raktározni a neked intézett kedvességeket, dicséreteket! Nem kell feltétlenül, hogy azok csak a külsődre irányuljanak, épp ellenkezőleg: minden bók a teljes lényedre kell hogy hasson! Ne zárkózz be hát, fogadd be a jót, és tanuld meg élvezni!
Forrás: 5)) Takarítsd ki a mérgező dolgokat a közösségi oldalaidról!   Még ha nem is gondolsz rá, a téged a nap minden percében körülvevő dolgok – így a közösségi médiából áradó trendek is –, folyamatosan befolyásolják a hangulatodat és az önképedet. Nem biztos például, hogy a legjobb ötlet az ultravékony vagy csupa izom fitneszbloggereket követned az Instagramon, akik mindig 10 lépéssel előtted járnak majd, és ezzel negatív fényben látod a saját testedet. Állj le az olyan tartalmak követésével, amelyekről úgy érzed, hogy megmérgezhetik a magadról alkotott pozitív képedet. Hidd el, semmit sem veszítesz ezzel!