Galéria

22 dolog, amit nem tudtál a Szívek szállodájáról

Forrás:
A színésznő korántsem olyan koffeinfüggő, mint a karaktere... Ezért jobbára kólát iszogatott a forgatásokon.
Forrás:
De már az első epizód forgatásakor kiderült, hogy olyan erős kémia van a Luke-ot játszó Scott Patterson és a Lorelai-t alakító Lauren Graham között, hogy kár lenne kihagyni ezt a ziccert.
Forrás:
Méghozzá három és fél évig randizott Alexis Bledel és Milo Ventimiglia. Aztán ki-ki haladt tovább a maga útján – és játszotta a karakterét a Szívek szállodájában.
Forrás:
Nem kapta meg, de a sorozat kitalálója, Amy Sherman-Palladino olyan nagy fantáziát látott Lizában, hogy végül írt neki egy szerepet – Parisét.
Forrás:
26 éves volt, amikor elkezdte játszani a 16 éves Lane-t. Lauren Graham (Lorelei) mindössze 6 évvel idősebb nála, nem 16-tal. Egyébként Keiko japán származású, nem koreai.
Forrás:
Az édesapja Argentínában született, az édesanyja Mexikóban nőtt fel. Maga Alexis már a texasi Houstonban született, de otthon spanyolul beszéltek, és amíg iskolába nem került, nem is tanult meg angolul. Ennek fényében különösen vicces a jelenet, amikor Rory megpróbál valamit „pöntyögni” spanyolul a nagyszülei latin-amerikai származású alkalmazottjával.
Forrás: Egy epizód forgatókönyve 75–80 oldalból állt, míg a legtöbb, egyórás részekből álló tévésorozat átlagosan 45–50 oldallal dolgozik részenként. (Ráadásul a Szívek szállodája 40 perces epizódokból áll.) Emiatt a szereplőknek nem volt lehetőségük szöveget improvizálni, ami pedig sok tévés vígjátékban bevett gyakorlat. Sőt, hogy beleférjen a rengeteg szöveg az időbe, valósággal hadarniuk kellett, és sokszor csak azért kellett újravenni egy-egy jelenetet, hogy ki ne fussanak a műsoridőből a hosszú dialógusok miatt.
Forrás:
A dúsgazdag Hunzberger családot a New York Times-t tulajdonló családról, a Sulzbergerekről mintázták.
Forrás:
A Szívek szállodájának társproduceréről, Helen Pai-ról van szó. Helen neve is felbukkan a sorozatban: Lane rockbandájának neve Hep Alien, ami a név anagrammája. Ezen a képen egy közös szelfit láttok, amit a Lane-t játszó Keiko Agena posztolt az Instagram-oldalán – már a 2016-os új részek forgatása közben.
Forrás:
Meg nem erősített értesülések szerint Lane édesapja végig jelen van a cselekményben, csak egyszer sem bukkan fel, mindig a háttérben marad. Ezt alátámasztja, hogy Lane többször emlegeti az apukáját az első két évad során. Keiko Agena (Lane) egyszer azt nyilatkozta, hogy sose beszéltek erről se a Mrs. Kimet játszó Emily Kurodával, se a sorozat kitalálóival. Azt is megosztotta a rajongókkal, hogy az ő fejében Lane apja mindig üzleti úton van valahol.
Forrás:
A 80-as években rendkívül népszerű metálbanda, a Skid Row korábbi frontembere játssza Lane zenekarának lelkes, de a többi tagnál jó tíz évvel idősebb szólógitárosát. Sebastian azt nyilatkozta, hogy ő lepődött meg a legjobban, amikor felkérték a szerepre. (Amúgy hogyan hívhatnak egy rockzenészt majdnem úgy, mint egy klasszikus zeneszerzőóriást – ti gondolkoztatok már ezen?) A gifen jobbra látható.
Forrás:
Lauren Graham (Lorelai) pedig 11 epizód producere volt. A vége felé például azt a kérést intézte a forgatókönyvírókhoz, hogy írják át az utolsó epizódot, mert nem érezte azt elég erősnek.
Forrás:
Ellentétben a karakterével, Paris Gellerrel, akit a sorozat 7 évada alatt egyetlen dolog érdekel: hogy ő legyen a legjobb.
Forrás:
Amy Sherman-Palladino, a sorozat kitalálója Sherilynnel a fejében dolgozta ki Lorelai karakterét. De a Twin Peaksből is ismert színésznő akkor épp elérhetetlen volt. Később két különböző szerepben is feltűnt a Szívek szállodájában: először Jess apjának barátnőjét játszotta, aztán pedig Anna Nardinit, Luke 12 évesen felbukkant lányának az édesanyját.
Forrás:
A Hazug csajok társasága (Pretty Little Liars) című tévésorozatot is ebben a díszletben forgatták. Ráadásul még egy közös elem van a két sorozatban: mindkettőnek volt egy Isten hozott a babaházban című epizódja.
Forrás:
Miután Rory dédnagymamája, az „első” Lorelai Gilmore (becenevén Trix) meghal a sorozatban, a szerepét játszó Marion Ross feltűnik Trix gyászoló unokahúgaként.
Forrás:
Kelly Bishop (Emily) és Edward Hermann (Richard) egyaránt 1976-ban kapták meg a Broadway-alakításokért járó legrangosabb elismerést.
Forrás:
Néhány iskolai előadáson kívül sose volt színészi feladata korábban. Ez azt is jelentette, hogy kezdetben egyáltalán nem rendelkezett filmes rutinnal, vagyis az első évadban Lauren Grahamnek (Lorelai) kellett finom érintésekkel és más jelzésekkel figyelmeztetnie, ha változott a kameraállás vagy meg kellett állnia a szövegben.
Forrás:
Rory és Jess kapcsolata nyilvánvaló akadályt jelentett a Lorelai és Luke közötti szerelem kibontakozásában.
Forrás: Egyszer megkérdezték a sorozat mellékszereplőit játszó színészeket, akik ezt válaszolták:
Vanessa Marano (April): Jess
Sean Gunn (Kirk): Logan
Aris Alvarado (Caesar): Jess
Keiko Agena (Lane): Jess
John Cabrera (Brian, Lane és Zack zenész- és lakótársa): Kirk... na jó, Jess
Todd Lowe (Zack): Logan látszott a legokosabbnak
Biff Yeager (Tom, építésvezető Stars Hollow-ban): Dean
Mike Gandolfi (Andrew, könyvesbolt-tulajdonos Stars Hollow-ban): Rory egy erős nő, nincs szüksége arra, hogy egy férfi határozza meg, kicsoda
Jackson Douglas (Jackson): Egyikük sem elég jó hozzá
Liz Torres (Miss Patty): Dean
Rose Abdoo (Gypsy): Rory-párti voltam világéletemben!
Rini Bell (Lulu, Kirk barátnője): Én is!
Forrás:
Mert a 6. évadban Paris és Doyle önvédelmet tanultak, hogy megvédjék magukat a veszélyes környéken, ahol laktak. A hírek szerint eléggé kidolgozott izmokkal tértek haza a táborból.
Forrás:
Méghozzá 3 epizódban is, Stars Hollow hangszerboltjának tulajdonosaként. Itt van egyébként a teljes dal.