Galéria

8 dolog, amit valószínűleg nem tisztítasz ki elég gyakran

Forrás:
Sminkecsetek

Ezeken a holmikon elképesztő sebességgel gyűlnek és szaporodnak a baktériumok, ami pattanásokat, netán aknét okozhat az arcbőrön. Bőrgyógyászok szerint 2-4 hetente kellene tisztítani őket. Tölts meg egy edényt szobahőmérsékletű vízzel, engedj bele egy kis illatmentes sampont és 30 másodpercre forgasd meg az elegyben az ecseteket. Öblítsd le tiszta vízzel, aztán törülközőn szárítsd meg – másnap reggel már használhatod is a kedvenc púderecsetedet.

 


Forrás:

Egyes kutatások szerint egy ember kábé 100 liter izzadtságot termel évente, ami természetesen a baktériumok és a gombás fertőzések melegágya is lehet. Ezen kívül még elképesztő mennyiségű testváladék, olaj, ételmaradék, állatszőr – folytassuk? – gyűlhet össze az ágyadban. Cserélj ágyneműt minden héten, különben nincs sok értelme az esti fürdőzésnek.


Forrás:

Ezt a tárgyat fogjuk meg a leggyakrabban, viszont ritkábban tisztítjuk, mint a kezünket (jó esetben). Ha még nem tettünk szert telefontisztító gépre, akkor is érdemes enyhén nedves mikroszálas törlőkendővel naponta áttörölgetni.

 


Forrás:

Te is állandó, saját vizespalackkal közekedsz ahelyett, hogy mindig eldobnád a műanyag palackjaidat? Nagyon helyes és környezetbarát megoldás! Ám higiénikusnak épp nem mondanánk annak ellenére, hogy a víz… nos, az tiszta, nem? Nos, talán igen, de a szád annál kevésbé. Mosd ki a vizespalackodat minden nap forró vízzel és mosogatószerrel, a benne maradt vizet pedig ne hagyd poshadni, inkább öntsd ki.


Forrás:

Van még valaki, aki nem vesz fel minden nap tiszta fehérneműt? Ha van, sürgősen szabaduljon meg ettől a szokásától és az alsóneműjét használat után este hajítsa be a szennyesbe. Érdemes a fehérneműtisztításhoz illatanyagmentes mosó- és öblítőszert használni, hogy az illatanyagok ne irritálják a bőrt.


Forrás:

Az egyik legfertőzőbb használati tárgy az otthonodban: 362 féle baktérium lakik benne. A rossz hír az, hogy muszáj rendszeresen cserélni és újat venni helyette, mert nem lehet olyan hatékonyan kitisztítani (még mikróban sem), hogy tényleg higiénikusan lehessen használni később. Itt írjuk le, hogy miért. 

Egy környezetbarátabb megoldás lehet a mikroszálas törlőkendő, ami legalább mosógépben mosható.


Forrás:

Jógamatrac

Na, itt aztán rengeteg baci tenyészik, még akkor is, ha nem az izzasztó forrójóga híve vagy. Először is ajánljuk, hogy mindig vidd magaddal a saját matracodat; ne az edzőtermi matracot használd, mert rengetegféle fertőzést kaphatsz el. Használat előtt és után fújd be antibakteriális spray-vel, és két-három havonta vásárolj új matracot. Mi szóltunk!


Forrás:

Törülköző

Ha túl sokszor használod ugyanazt a törülközőt anélkül, hogy kimostad volna, akkor jobb, ha akár nem is mosakodsz. A törülköző (közel olyan mértékben, mint a mosogatószivacs) magába szívja a nedvességet, így a baktériumok is könnyebben tenyésznek benne. Szóval három-négy alkalom után a törülközőnek a mosógépben van a helye, és ezt megelőzően is minden alkalommal terítsd ki használat után, hogy alaposan kiszáradhasson.