Galéria

5 hiperegyszerű alaptipp, amitől sokkal, de sokkal könnyebben megy a fogyás

Forrás:

Igyál sok vizet

Igen, rengetegszer hallottuk már, de ha egyszer igaz?? :) A folyadék feltölt, csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét. Igyál meg egy nagy pohárral (akár citrommal ízesítve) rögtön, miután felkelsz reggel, és minden egyes étkezést kísérjen 3–5 deci víz. Akár a telefonodba is beprogramozhatsz emlékeztetőket – egyáltalán nem ciki!

 

Forrás:

Az edzésedben mindig legyen intervall

Akármit is edzel (a TRX-től az úszásig), tegyél róla, hogy legyen benne intervall-mozgás. Vagyis váltogasd a sport intenzitását, s így ég a zsír és épülnek az izmaid. Heti 3-4-szer 45 perc legyen a minimum.

 

Forrás:

Edd ezt minden étkezéskor

Rost, egészséges zsírok és fehérje. Ezt a három tápanyagot tartalmazza minden étkezésed, a nassjaid pedig legalább kettőt. A rost jóllakat, az egészséges zsíroktól később leszel éhes, a fehérje energiával tölt fel. Ez azt is jelenti, hogy mindenből az egészségesebbet érdemes választanod: gyümölcslé helyett gyümölcsöt, finomliszt helyett teljes kiőrlésűt, rengeteg zöldséget. Az avokádó, a magvak, az olívaolaj remek zsírforrások. Fehérjéből pedig válassz babot, megint csak magvakat, tejtermékeket, tiszta húsokat. Ha ehhez az egyszerű szabályhoz tartod magad, tovább maradsz jóllakott és kevesebb lesz a kísértés a falatozásra.

 

Forrás:

Ne az akaraterőd vezéreljen

Legalábbis ne az legyen az alap. Minden nap kicsit többet eszel mint szeretnél, és ebből arra következtetsz, hogy gyenge az akaraterőd és reménytelen, hogy valaha lefogyj? Nos, ezzel szinte mindenki így van, ha tele tálat lát maga előtt. Ezért be kell biztosítanod, hogy ne az akaraterődön múljon a dolog. Tartsd távol az otthonodtól az egészségtelen kajákat, dobozold be az adagjaidat a kívánt mennyiségben – és soha ne egyél képernyő előtt, mert olyankor a legnehezebb csekkolni, mennyi fogyott. Ha partira, étterembe vagy akár családi összejövetelre mész, akkor egyél előtte valamit, ne menj teljesen üres gyomorral – így könnyebben ellenállsz a csipsznek, a kenyérkosárnak vagy a harmadik pohár bornak.

 

Forrás:

A szokásokra koncentrálj, ne az eredményekre

Diéták jönnek-mennek, hol sikeresnek bizonyulnak, hol (jóval gyakrabban) kevésbé. Ha hétről hétre csalódottan szállsz le a mérlegről, akkor hamar fenntarthatatlanná válik a nagy nehezen bevezetett rendszered. De ha minden nap megdicséred magad, amiért időben keltél és időben feküdtél, a megfelelő tápanyagokat reggelizted, eleget pihentél ebédszünetben, elég vizet ittál stb., ez hosszútávon is elégedettséggel tölt el, s az eredmények is szinte maguktól jönni fognak.