Galéria

10 kedvenc romantikus filmünk a 90-es évekből

Forrás: Halhatatlan szerelem (1992)Daniel, a pilóta feleségül akarja venni szerelmét, de a nőt sajnos elgázolja egy autó. A kómába esett Helennek nem sok jót jósolnak az orvosok, de a férfi úgy dönt, hogy részt vesz egy barátja kísérletében, és hibernáltatja magát, míg a szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérlet azonban nem úgy sikerül, ahogyan várta, így amikor Daniel visszatér az élők közé, már 1992-ben járunk.  
Forrás: Francia csók (1995)Kate és Luc egy Párizsba tartó repülőjáraton találkoznak, és hamar szóba elegyednek a nő repülési iszonya okán. A férfi elképesztő életművész, nem mellesleg pedig tolvaj, aki szemet vet a lehetőségre, hogy a nő bőröndjében csempésszen át lopott gyémántot a vámon. A bőrönd azonban elkeveredik, de ha ez nem lenne elég baj, Luc belesodródik a lány életébe, aki azért érkezik a szerelem fővárosába, hogy visszaszerezze a vőlegényét.
Forrás: Több mint testőr (1992)Az egykori titkos ügynök Frank profi testőrként dolgozik, és egy napon elszegődik a fiatal popsztár, Rachel Marron mellé, hogy segítsen az énekesnőt megvédi egyik rajongójától, aki őrült levelekkel zaklatja a sztárt. A furcsa páros között aztán más is kialakul a szakmai kapcsolaton kívül, mindannyiunk nagy örömére...
Forrás: Négy esküvő és egy temetés (1994)Charles és Carrie egy esküvőn találkoznak, ahol igazán szenvedélyes éjszakát töltenek együtt, majd elbúcsúznak egymástól. Két hónap elteltével azonban ismét találkoznak egy másik esküvőn, ahol a lány bemutatja Charles-nak a vőlegényét. Tíz hónappal később a férfi már a saját esküvőjére készülődik, de akkor hirtelen betoppan Carrie és közli vele, hogy elvált.   
Forrás: Rózsaágy (1996)Lisa beruházási szakértőként dolgozik és épp egy fontos tárgyalás közepén szerez tudomást arról, hogy meghalt az édesapja. Ezután még más rossz dolog is történik a nővel, de másnap reggel valaki csodás virágcsokrot küld neki. A rejtélyes eset annyira felkelti az érdeklődését, hogy mindent elkövet, hogy megtudja, ki volt a titokzatos hódoló. Így jut el a virágboltba, ahol találkozik a küldemény kézbesítőjével...
Forrás: Szép kis nap (1996)Az élete egyik legfontosabb riportján dolgozó Jack volt felesége hirtelen úgy dönt, hogy férjére hagyja a kislányukat. Ugyanezen a napon a szintén rendkívüli tárgyalás előtt álló Melanie nem tudja hova tenni a kisfiát. Az egynapos iskolai kirándulás azonban remek megoldásnak ígérkezik, csakhogy a kölykök lemaradnak a buszról. A két szülő így arra kényszerül, hogy egymást felváltva vigyázzanak a gyerekekre, és a nagy rohanás közepette összeismerkedjenek.
Forrás: Titanic (1997)Rose és Jack egészen más társadalmi osztályból jönnek, mégis mindketten az elsüllyeszthetetlennek vélt hajómonstrumon, a Titanicon utaznak egy szebb jövő reményében. Végzetes megismerkedésük és szerelembeesésük azonban nem érhet boldog véget, hiszen a hajó pár nappal az indulás után jéghegynek ütközik az Atlanti-óceánon.
Forrás: Micsoda nő! (1990)Edward komoly üzletember hírében áll, és épp Los Angelesben tartózkodik, amikor egyik este felcsípi az utcán sétáló csinos, ám kezdő örömlányt, Viviant. Az este igazán jól telik a lány társaságában, így másnap a férfi ajánlatot tesz a nőnek: megkéri, legyen a partnere az előtte álló héten. Viviannek tetszik az ötlet, bár kissé nehezen tud azonosulni az elé gördülő feladatokkal. Az izgalmas lány azonban több lesz a férfi számára egy futó kalandnál... 
Forrás: Sztárom a párom (1999) Anna Scott, a híres amerikai színésznő egy napon betoppan a könyvkereskedő William Thacker csendes kis életébe. A férfi el sem hiszi, hogy egymás után kétszer is találkoznak. Mivel Annát mindenhova szenzációhajhász újságírók hada kíséri, kapcsolatuk nem éppen nevezhető titkosnak vagy intimnek. Aztán váratlanul megérkezik a szupersztár barátja...
Forrás: A szerelem hálójában (1998)Kathleen a világ egyik legkedvesebb és legszerethetőbb könyvesboltjának tulajdonosa, amit még édesanyjától örökölt. Imádja a munkáját, egész nap a könyvek közt lenni, aztán megtörténik a baj: az utca túloldalán megnyílik a Fox könyváruház gigantikus méretű boltja. Az üzletvezető férfiban a nő természetesen máris hatalmas ellenfelet lát, akit muszáj lesz legyőznie, azonban nem sejti, hogy esténként mindketten az interneten ismerkednek – és tudtukon kívül össze is keverednek. Mi lesz, ha egyszer csak fény derül a kilétükre?