Galéria

Így néznek ki most a Van Gogh festmények helyszínei

Forrás:
A festményt jelenleg a Musée d’Orsay-ben tekintheted meg.


Forrás: A délkelet-franciaországi város, Arles adott otthont egykoron Van Goghnak, most pedig így csodálhatjuk meg esténként a csillagos ég alatt.
Forrás:
A festményt jelenleg a Musée d’Orsay-ben tekintheted meg.
Forrás: Auvers-sur-Oise település temploma a mai napig őrzi a festő által is látott jellegzetességeket. A francia község igen kedvelt volt egyébként a híres impresszionista festők körében, sokan (például Cézanne, Pissarro, Daubigny) dolgoztak itt tájképeiken.
Forrás:
A festményt jelenleg a Van Gogh Múzeumban tekintheted meg Amszterdamban.
Forrás: Ebben a házban bérelt 4 szobát Van Gogh Arles-ban. Sajnos az épületet a II. világháborúban lebombázták, így ma csak a helyét lehet megtekinteni, mert el kellett bontani.
Forrás:

A festmény jelenleg a Kröller-Müller Múzeumban tekinthető meg Hollandiában.
Forrás: Ez a kávézó Arles egyik főutcáján (Place du Forum) található. A 90-es években teljesen felújították, ennek köszönhetően ma épp olyan, mint a művész idejében lehetett. Természetesen Van Gogh után nevezték el.
Forrás:
A festmény jelenleg az amszterdami Van Gogh múzeumban van kiállítva.
Forrás: Nuenen település Hollandia Észak-Brabant tartományában található. A kis falu igazán ügyesen él a Van Gogh festménye kínálta lehetpséggel, itt ugyanis egy komplett Van Gogh-falu működik, számos, a festőhöz köthető látnivalóval.
Forrás: Tulajdonképpen 4 olajfestményről van szó. A ciprusokkal festett változat a kölni Wallraf-Richartz Museumban található, a csatorna melletti úttal megfestett az amszterdami Van Gogh Múzeumban kapott helyet, a mosónőkkel megfestett változat a az otterloi Kröller-Müller Múzeumban lett kiállítva, a negyedik kép pedig jelenleg magántulajdonban van.

Forrás: Az eredeti, 1820 és 1830 között fából épült nyitható híd ma már nem létezik. A mai Van Gogh híd Arles központjától mintegy 3 kilométerre délre, a városka szélétől 2 kilométerre található. Ezt 1959-ben építették fel környékbeli hasonló hidak mintájára, majd 1997-ben felújították.

(forrás: wikipedia)
Forrás: Jelenleg az amszterdami Van Gogh Múzeumban látható.
Forrás: Ez természetesen csak egy élethű másolata a festő egykori szobájának, amely az Arles-ban található Sárga Házban volt. Szerencsére már többen is kaptak a lehetőségen, és kialakítottak ehhez hasonló szállásokat, amelyek közül ma egy épp Arles-ban van, és az Airbnb-n foglalható.