Galéria

A párterapeuták szerint ez a legjobb időpont az összeköltözésre

Forrás:

Minden apróságot tudnod kell a párodról, a szokásaitól kezdve egészen addig, hogy mennyire tartja rendben a saját lakását. Ben Michaelis pszichológus szerint ha ezekkel nem vagy tisztában, nagy veszekedésekre is számíthatsz. 


Forrás:

Dr. Susan Bartell pszichológus szerint legalább 1 évnek kell eltelnie az összeköltözésig, mert így elég időt töltöttetek már együtt ahhoz, hogy megismerjétek a másikat, részesei legyetek a mindennapjainak. Egy kutatás szerint az összeköltözés nagyobb feladat a párok számára, mint az esküvőszervezés, ezért előtte különösen fontos, hogy megbeszéljétek, hogyan osztjátok el a kiadásokat, a házimunkát és a felelősséget is.


Forrás:

Dr. Caroline Madden párkapcsolati szakértő szerint sokan a pénz miatt költöznek össze, hiszen feleződnek a kiadások, ez azonban nagy hiba is lehet. Azért költözz össze a pároddal, mert vele képzeled el a jövőd!


Forrás:

Ha nem látod a párodon, hogy felhőtlenül örülne az összeköltözésnek, érdemes kiderítened, miért gondolja ezt. Lehet, hogy idegeskedik emiatt, esetleg túlságosan őrzi a függetlenségét a kapcsolatotokban – ezekkel érdemes vigyázni, mert sok vitát okozhatnak. Marsh szerint az a legjobb, ha nyíltan megbeszélitek, hogyan vélekedtek az összeköltözésről és ha szükséges, várjatok még vele.


Forrás:

Dr. Marni Feuerman párkapcsolati szakértő szerint az a legjobb időpont az összeköltözésre, amikor hosszútávú céljaitok vannak egymással. Ha eléggé elköteleződtetek egymás mellett, akkor kezdhetitek tervezgetni az összeköltözést.

 


Forrás:

A döntést annak alapján kell meghoznod, hogy valójában te mire vágysz, mi tesz boldoggá – emiatt lehet, hogy nem is vársz sokat vele. Dr. Charlotte Howard párkapcsolati szakértő szerint az összeköltözés remek módszer arra, hogy kiderítsd, mennyire illetek össze a pároddal. Ettől függetlenül nem árt felkészülni a szakításra sem, hogy a végén ne járj rosszul. Első a biztonság!