Galéria

5 lépcső, hogy újra bízni tudj másokban egy csalódás után

Forrás: 1. A jövődnek nem kell a múltadhoz hasonlítania

Nem szabad azt feltételezned, hogy azért, mert a múltban valamilyen csalódás ért, akkor ez legközelebb is bekövetkezik majd, ha újra nyitsz az emberek felé! Meg kell tanulnod megrázni magad, és tiszta lappal indítani: mindennemű előítélet vagy feltételezés nélkül ismerkedni másokkal.
Forrás: 2. Amiben hiszel, az úgy is lesz

Így, ha azt gondolod, hogy nem bízhatsz meg senkiben, azt tényleg el is fogod hinni, még ha valójában nem is így van. A bizalmunkat adni valakinek nagyon nehéz, de másképp soha nem tudhatjuk meg, hogy vajon megérte-e vagy sem. Szóval higgy benne, hogy bízhatsz, hogy működni fog, és jó eséllyel úgy is lesz!
Forrás: 3. Sérülések nélkül nincs igazi élet

Ha mindig minden nehézséget el akarsz kerülni, ha menekülsz a rázós helyzetek elől, ha azért nem nyitsz az emberek felé, mert félsz, hogy valaki megint padlóra küld, akkor az egész életed csak egy szimulált valami, amit állandóan körülölel a rettegés. Az élethez hozzátartozik, hogy néha megégetjük magunkat, hiszen így tanulunk és fejlődünk, válunk napról napra jobb emberré; ha ezt nem mered bevállalni, akkor életed végéig egy álomvilágban fogsz élni, ahol nem történik majd veled igazából semmi.
Forrás: 4. Magabiztosnak kell lenned, és meg kell bíznod önmagadban!

Amíg nem vértezed fel magad annyira, hogy tudd, mire van szükséged, mi az, ami jó neked és mi az, ami nem; amíg nem állsz ki egyenesen saját magadért, addig másokban sem fogsz megbízni. Erősítsd meg az önmagadba vetett hitedet, mutasd meg magadnak, miben vagy jó, légy elégedett magaddal, és a többi jönni fog magától!
Forrás: 5. A bántás nem neked szólt!

Bármi is történt veled: megcsaltak, átvertek, elhagytak, kihasználtak, tudnod kell, hogy nem neked szólt a bántás! Aki ilyet tesz a másikkal, annak általában igen erőteljes önértékelési problémái, a megfelelő szocializáció hiányából fakadó sérülései, negatív életvezetési mintái vannak. Tudnod kell, hogy amit veled tett, azt bárki mással is megtette volna – talán meg is tette –, de ezért kizárólag ő tartozik felelősséggel. Te pedig azzal tartozol magadnak, hogy elfelejted és megtanulsz továbblépni!