Galéria

Ezeket kéne máshogyan takarítanod a fürdőszobában, hogy egészséges maradj!

Forrás:

Nos, ezen a legtöbbször annyira nem látszik a piszok, hiszen javarészt a zuhanyzóból kilépve érintkezik a tiszta lábunkkal. Azonban a szálak közé jócskán kerülnek a szappanmaradékokon felül hajszálak, elhalt hámsejtek, ezért bizony nem árt időnként kifőzni a szünyeget a mosógépben, hogy nehogy megtelepedjenek benne a durvább kórokozók.
Forrás:

Hajlamosak vagyunk úgy takarítani, hogy a dugót ki sem vesszük a lefolyóból, amibe pedig nem kukkantunk bele. Pedig az az igazi, sajnos szemmel is látható kánaán a bacik számára. Jó esetben csak a szappanlerakódásokat és némi hajszálat találsz, de ne akard tudni, mi minden jöhet még ki onnan. Inkább 2 hetente azt is takarítsd ki lefolyótisztító granulátummal és kefével.
Forrás:

Bármilyen is legyen a tied, az egészen biztos, hogy vízkövesedni fog, miután még a helyre tétel után is folyik le róla a víz, no meg persze még némi nyál (még ha azt is hisszük, hogy ez utóbbi mind távozott már az öbítésnél a lefolyóba). Amikor takarítasz, ezeket is alaposan töröld át fertőtlenítőszerel, és ha teheted, főzd ki őket akár a mikróban.
Forrás:

Nemcsak a bennük gyűlő hajszálak, hanem a fejbőrödről rákerülő zsír és a kezedről ráugró bacik is megtelepszenek rajta. Azt javasoljuk, hogy havonta egyszer ezt is tisztítsd ki szappanos vízzel, a köztes időszakokban pedig töröld át fertőtlenítő kendővel.
Forrás:

Előbbit ugyebár nem igazán kell magyarázni: amit használ az ember, az hamar piszkos lesz. Soha ne használj egy hétnél tovább egy törölközőt, és mindig legalább 60 fokon mosd, hacsak nem 90-en, hogy biztosan elpusztuljon rajta minden oda nem illő baci. A törölközőszárító radiátort is alaposan törölgesd le a takarítások alkalmával, nyúlj be a csövek közé is, mert ott nagyon hamar megtelepszik a por, amit aztán beledörzsölsz a rárakott törölközőkbe, majd a bőrödbe is. Ezt pedig ugy nem szeretnéd...