Galéria

Hihetetlen titkok arról, amit csak az éttermi dolgozók tudnak...

Forrás: Figyelj arra, hogy kérsz-e citromkarikát az üdítődbe, mert nem igazán tanácsos dolog. Kutatások szerint az éttermi citromok kétharmada baktériummal van fertőzve, és sokszor úgy kerül az üdítődbe, hogy meg sem mossák előtte.
Forrás: Debra Ginsberg írónő könyvében mesélt el rengeteg titkot abból az időszakból, amikor pincérnőként dolgozott. Tőle tudjuk, hogy az asztalon lévő kenyeres tálat általában átteszik egyik asztalról a másikra, ha úgy látszik, hogy nem ettél belőle.
Forrás: A második legolcsóbb üveg boron található a legnagyobb haszonkulcs. Az emberek többsége nem rendeli meg a legalacsonyabb árú bort az étlapról, mert nem szeretnének zsugorinak tűnni. Ezért alulról a másodikat választják, és ezzel az éttermek is tisztában vannak: ezért van ezeken nagy haszon.
Forrás: Valentin napon és Anyák napján vannak a legtöbben az éttermekben, ezért ilyenkor érdemes inkább otthon főznöd magadnak. A hatalmas felhajtás miatt ugyanis sokszor a szakácsok kevesebb figyelmet tudnak fordítani egy-egy ételre, és rosszabb minőséget kaphatsz, mint bármelyik másik napon.
Forrás: Nem véletlen, hogy sok helyen nagyon különleges étlapról válogathatsz. Ha ugyanis ez csak sima táblázat lenne az ételek nevével és árával, biztosan utóbbira fókuszálnál jobban. Ha viszont különleges betűkkel íródott, és a végösszeg közelebb van az étel nevéhez, nehezebben veszed észre, és nem figyelsz annyira az árakra.
Forrás: Szintén Debra Ginsberg könyvéből tudjuk, hogy a jól átsütött steak nem olyan jó minőségű húsból készül, mint a nyersebb változatai. Ez azért van, mert a szakács szeretne spórolni, és a kicsit rosszabb húsból csinálja meg a teljesen átsült steaket, hiszen a kevésbé átsültnél fontosabb a kiváló minőség.