Galéria

4 hack, amitől működhet a kemény diéta

Forrás:

Vége már a nyárnak, felesleges mindent hidegen kérnek. És tudod, miért? A test számára sokkal könnyebb megemészteni a testhőmérsékletű vagy melegebb dolgokat, mint a hideget. Ha mondjuk ebéd közben egy nagy pohár hideg vizet iszol, akkor az enzimek nem tudják megfelelően lebontani az ételt, mielőtt a gyomorba érne. Viszont ha meleg teát kortyolsz, az emésztés sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz, s a kínzó puffadás sem fog jelentkezni!
Forrás:

Van pár olyan egészséges és vitamindús finomság, amit egy időre tiltólistára kellene tenned, ha fogyni szeretnél. Szakértők szerint a laktóz és a kelkáposzta könnyen gondot okozhatnak, ezeket ugyanis nehezebb megemészteni. A kelkáposzta nagyon egészséges, magas a rosttartalma, viszont puffaszt és lassan dolgozza fel a test. A laktóztartalmú ételek szintén ide tartoznak, sőt, a cukormentes italok is gondot okozhatnak, mert az édesítőket is nehezen emésztjük meg.
Forrás:

Az emésztés a szájban indul – ugye, tudod? Ha rohansz, 2 perced van bekapni a reggelidet, akkor biztos, hogy nem rágsz helyesen! Ha pedig gyakran érzed magad puffadva az étkezések után, akkor is biztosan a rágásodban van a hiba! Szóval ideje lassítanod, és tényleg komótosan, alaposan megrágni az ételt, hogy az emésztőenzimek megfelelően működhessenek! A tudósok szerint 32-szer kellene megrágnod minden egyes falatot; elég soknak hangzik, de érdemes kipróbálni!
Forrás:

Bizony, vannak olyan hozzávalók, amelyek kifejezetten serkentik az emésztési folyamatokat: ilyen a papaya, az ananász, a gyömbér és a borsmenta is. Ez a kettő még görcsoldóként is szuper, így érdemes minél többet fogyasztanod belőlük!