Galéria

5 város, aminek ott a helye a bakancslistádon

Forrás:

Auckland, Új-Zéland

Új-Zéland legnagyobb városa elképesztően egyedi elhelyezkedéssel bír, egy, a legkeskenyebb részén kevesen mint két kilométer széles keskeny földszoroson fekszik, ami Új-Zéland Északi-szigetének északi és déli részét köti össze egymással. A földszoros keleti oldalának fehér homokos partja a Csendes-óceánra, míg nyugati oldalának fekete homokos partja a Tasman-tengerre nyílik, utóbbi strandjain érdemes részt venni egy szörftanfolyamon. A két oldal kikötői között húzódó 16 kilométeres út remek kirándulós program, közben útba ejthetjük az Auckland Museumot és a híres Cornwall Parkot. A 60-as évektől kezdve rengeteg művész költözött és költözik ma is a városba, így számtalan galéria közül válogathatunk, az Auckland Art Gallery, meg Toi o Tamaki kihagyhatatlan!

Repjegyfoglalás ITT!


Forrás:

Bangkok, Thaiföld

Thaiföld nyüzsgő fővárosa minden kalandor elsőszámú úti célja, egyszerre ismerős és egzotikus. Kevés olyan város van a világon, ami ennyire meghálálná a nyitottságot és felfedezőkedvet, mint Bangkok. A csónakkal megközelíthető elrejtett kis piacok, a kínai negyed zegzugos utcáin előadott operák, az izgalmas éjszakai élet és a változatos, intenzív ízvilágú konyha mind-mind izgalmas kipróbálnivalók! Éld át a város esszenciáját adó kontrasztot az ország legnagyobb ülő Buddha-szobrát rejtő Wat Pho templom felkeresésével, aztán pedig nézz meg egy tárlatot a Kortárs Művészetek Múzeumban.

Repjegyfoglalás ITT!


Forrás:

Doha, Qatar

Az arab térség egyre népszerűbb városa kulturális pezsgésével, modern bevásárlóközpontjaival és folyamatosan változó látképével egyszerűen kihagyhatatlan úti cél. Az egyik legvonzóbb program a városban a Museum of Islamic Art, amelynek épületét az az I. M. Pei tervezte, aki a Louvre híres üvegpiramisát. No persze nem csak az építészete miatt kihagyhatatlan a múzeum, hanem az iszlám világ műalkotásai, az ősi szobrok, edények, ékszerek és régi csillagászati műszerekből álló kollekció miatt is. A múzeum ráadásul ingyenesen látogatható.

A 2008-ban felújított Souq Waqif nyüzgő piaca úgy telik meg élettel, ahogyan a nap egyre lejjebb ereszkedik a horizonton. Van itt minden, étteremtől kezdve a különböző kávézókon át a kis boltokig, amelyekben az aranytól a különleges illatalapanyagokon át a keleti kelmékig és fűszerekig mindent megtalálni.

De mind közül talán a legizgalmasabb a „dűneszörfözés”. A várostól körülbelül egy órányira, Mesaieed városából indulva lehet kipróbálni, gyakorlott sofőrrel, négykerék meghajtú luxusautókban a sivatagi dűnéken való száguldozást. A sivatagi kaland után pedig szusszanhatsz egyet például a Regency tengerparti luxus sátortáborában, és ott kortyolgass el egy csésze karakot, a helyiek kedvenc teáját.

Repjegyfoglalás ITT!


Forrás:

Sydney, Ausztrália

Már a magasból is fantasztikus látvány, így arra biztatunk, hogy ablak mellé szóló helyet foglalj a repülőn, ha Sydney-be látogatsz.

Bár nem Sydney az ország fővárosa, mégis minden szempontból kiemelkedő a kontinensen. Fantasztikus természeti adottságai a lélegezetelállító kikötővel, fehér homokos strandokkal és a várost körülölelő nemzeti parkokkal egyértelműen központi hellyé teszik a várost. Itt élnek az ország legmenőbb művészei, legkísérletezőbb kedvű séfjei és legnagyobb sztárjai, ami igazán vibráló hellyé teszi Sydney-t. Kulturális és éjszakai élete is lenyűgöző, egyszerre nagyon csillogó és exkluzív, miközben mégis laza és szerethető. Látogasd meg a világ egyik leggyönyörűbb épületét, a Sydney-i Operaházat és mindenképp iktass be egy hajókirándulást is a part mentén!

Repjegyfoglalás ITT!


Forrás:

Windhoek, Namíbia

Namíbia fővárosa tökéletes első találkozás Afrikával. Windhoekban tökéletesen elegyedik egymással a helyi kultúra és a német gyarmatosítás miatt jelen levő európaiság, utóbbira jó példa a sok kiváló német étterem, és mivel az ország hivatalos nyelve az angol, így otthonosabban mozoghat itt a nyugati turista. Építészete is egyedülálló: a neobarokk katedrálisokat és német kastélyokat modern acél-üveg felhőkarcolók veszik körül. A modern, vibráló város egyedi hangulatához persze nem csak meglepő európaisága tesz hozzá, hanem a helyi kézművesipar is. Legyen szó az utcai árusoknál kapható kézzel készített ékszerekről, batikolt anyagokról vagy kézzel faragott szobrokról (melyek ára az először ajánlott nagyjából felére lealkudható), a strucctojásból készült különböző tárgyakról vagy a kávézókkal egybekötött kis boltocskákról, ahol vehetünk Afrika szinte bármely kávéültetvényéről származó kávét.

Namíbia Nemzeti Galériája kihagyhatatlan élmény, ha közelebbről is megismerkednénk az ország kultúrájával, a sokféle időszaki kiállítás között található kerámia- és fotótárlat, de akár a helyi művészek alkotásait bemutató kiállítás is.

Aki pedig kalandosabb programra vágyik, befizethet egy szafarira, a legtöbb ilyen út ugyanis Windhoekből indul!

Repjegyfoglalás ITT!