Galéria

Inspiráló könyvek, amik benned is biztosan megmozgatnak valamit!

Forrás: Elizabeth Gilbert – Big Magic – Kreatív élet, félelem nélkül

Az 'Ízek, imák, szerelmek' szerzője ebben a könyvében nagyon őszintén beszél arról, miként teremthetsz magadnak igazi kreatív életet, hogyan valósíthatod meg önmagadat, és miként győzheted le a félelmeidet, amelyek eddig megakadályoztak ebben.
Forrás: Paul Kalanithi – Elillanó lélegzet

'Az élet nem a szenvedés elkerüléséről szól, hanem arról, hogy értelmet adjunk neki.' Ezeket a sorokat a szerző felesége írta, miután férjének már nem maradt ideje befejezni a könyvet. A történet arról szól, miként szemebesül az ember azzal, hogy egyik napról a másikra szó szerint mindent elveszíthet, így akaratlanul is életigenlésre, az élet apró örömeinek felfedezésére buzdítja az olvasót.
Forrás: Gretchen Rubin – Boldogságterv

A szerző egy nap a buszon utazva rájön, hogy csak arra nem szán valójában elegendő időt, ami igazán fontos lenne az életben. Elhatározza, hogy a következő évet sokkal boldogabban tölti, így kidolgoz egy tervet, és meg is valósítja azt. A legelejétől fogva gondolatébresztő, tanulságos és roppant szórakoztató olvasmány, aminek a hatására legszívesebben azonnal eldobnál mindent, és te is belevágnál a saját boldogságod beteljesítésébe.
Forrás: Mitch Albom – Öten a mennyországban

A mennyország nem éppen az éden pompás kertje – gondolhatja a könyv főszereplője, a 83 éves Eddie, aki nemrég a túlvilágon tért magához, miután egy nap a vidámparkban – ahol addig nyugdíjasként tevékenykedett –, ki nem lapította egy gondola. Az új helyen egyre inkább kezdi megtalálni a magyarázatot földi létének minden apró mozzanatára, ahol már jó ideje értelmetlenül vergődve várta a 'végkifejletet'. A felismerésben 5, az életében is szerepet játszó személy segíti, hogy megtudja, vajon mi volt az élete valódi értelme.
Forrás: Cheryl Strayed – Vadon – ezermérföldes utam önmagamhoz

Amint az ismeretes, a könyvből egy film is készült Reese Witherspoon főszereplésével, de aki szereti a változtatás nélkül közölt igaz történeteket, annak mindenképp javasolt a könyv elolvasása. Cheryl, aki anyja halála után egyedül maradt, egyáltalán nem tudja, mihez kezdjen az életével; ráadásul még igen fiatal is. Egy sportboltban véletlenül rátalál egy könyvre Amerika egyik legdurvább túraútvonaláról, és úgy dönt, hogy minden felkészülés nélkül egyedül nekivág az útnak. Hosszú lesz ez az utazás, de a belső út miatt mindenképpen megéri elindulnia.
Forrás: Elizabeth Gilbert – A lélek botanikája

Még egy könyv az 'Ízek, imák, szerelmek' írójától, amely nemcsak a lelkünket melengeti meg, hanem mindeközben csodálatos tájakra is kalauzol bennünket. Egy botanikus mindennapjait mutatja be, akinek az életében egyszer csak felbukkan egy illusztrátor, aki egészen másként láttatja vele a dolgokat. Érdemes elkalandozni velük, és megfigyelni, miként értelmezi a világot a tiszta ész logikáját követő tudós, és miként egy művész.