Galéria

Az öt szeretetnyelv: te melyiket beszéled?

Forrás: Szavak, mint szeretetnyelv

Szereted szavakkal kifejezni az érzéseidet, és gyakran dicséred a párod? Akkor a te szeretetnyelved az elismerő szavakban rejlik! Ez azt jelenti, hogy nagyon igényled a kedves mondatokat, és azt, hogy mindig elismerjék a külső vagy belső tulajdonságaidat - ez többet ér számodra, mint bármilyen érintés vagy csók.
Forrás: Minőségi idő, mint szeretetnyelv

Akkor érzed magad igazán szeretve, ha a pasid a lehető legtöbb figyelmet szenteli neked? Ez alapján te a minőségi időt értékeled a legjobban; azt, amikor a barátod sokat foglalkozik veled, és osztatlan figyelmet kapsz tőle. Mindennél többet ér számodra egy közös vacsora, egy közös hétvége, vagy bármi, amiben tényleg téged hallgat és figyel. Az viszont nagyon rosszul esik neked, ha együtt vagytok, és ő tévét néz, vagy a telefonján csetel másokkal.
Forrás: Ajándékozás, mint szeretetnyelv

Mindig nagy boldogsággal tölt el, amikor ajándékot kapsz a pasidtól? Akkor a te szeretetnyelved az ajándékozásban mutatkozik meg! De nehogy összekeverd ezt az anyagiassággal, hiszen közel sem ezt jelenti. Számodra a megbecsülés látható jele jelenti a boldogságot; akkor érzed magad szeretve, ha a pasid apró meglepetéseket hoz neked. Ez lehet szimplán egy csoki a boltból, mert tudja, hogy szereted, vagy akár már a tény, hogy sok időt szánt a szülinapi ajándékod kitalálására.
Forrás: Szívesség, mint szeretetnyelv

Akkor érzed magad igazán szeretve, ha a pasid valamilyen szívességet tesz neked? Akinek ez a szeretetnyelve, nagyra értékeli, ha bármiféle olyan cselekedetet tesznek meg érte, ami megkönnyíti az életét. Ha örömmel tölt el, hogy a pasid helyetted mosogat el délután, vagy bevásárol, csak hogy ne te fáradozz ezzel meló után, az jelenti számodra a szeretet igazi kimutatását. És te is ezzel adod tudtára, mennyire imádod.
Forrás: Testi érintés, mint szeretetnyelv

Mindennél többet jelent számodra egy ölelés? A te szeretetnyelved az érintésekben mutatkozik meg. Akkor vagy a legboldogabb, ha a pasid mindig talál módot arra, hogy megöleljen, megpusziljon, vagy akár csak megfogja a kezed. Számodra ez jelképezi igazán, hogy szeretve vagy; a fizikai jelenlét fontosabb még a szavaknál is.