Galéria

18 dolog, amit a 2000-es évek tinédzserei értenek igazán

Forrás: A válogatás CD/kazetták fénykora volt ez! A házi-, osztály- és sulibulik nem is telhettek el ezek nélkül. A kazettákat úgy lehetett újraírni, ha a tetején lévő kis lyukat leragasztottad, ezzel kicselezve a kiadó általi 'védelmi rendszert'. A rádiók kívánságműsoraiból felvett slágerekről nem is beszélve...
Forrás: 2.) A szelfikre bizony akár egy hetet is várni kellett, hiszen kamerás telefon híján maradt az analóg fényképezőgép –  az eldobhatós változat volt akkoriban a legek legje. Aztán izgatottan várhattad, hogy a filmelőhívás után vajon milyen fotókat kapsz majd kézhez. Akkoriban a kamerába keveredett porszem vagy a 'kis ablak' elé belógó ujjhegy volt a legnagyobb photobomber. Mindezek ellenére megvolt a varázsa ennek is.
Forrás: szinte már az abszurd szintet súrolta. Lényegtelen volt az az aprócska tény, hogy egy idő után inkább volt kényelmetlen ez a hóbort, mint trendi, de hát menő volt, így nem kérdés, hogy minden nap teleaggattad a csuklódat.
Forrás: 4.) Azok a régi kígyós idők, amikor a Nokia volt az úr. Folyamatosan döntögette mindenki az egyéni csúcsokat, persze azóta sok telefonos játék került a piacra, de a Snake-et azt gondoljuk senki nem felejtette el és talán nem is múlta semmi sem felül.
Forrás: Ha már a mobiloknál tartunk, a csengőhangok is egészen egyediek voltak. Különféle kották keringtek a baráti társaságok közt, amiket szépen bepötyögve, bizony akár a Linkin Park: Crawling-jára is csenghetett a telefonod, persze polifonikus változatban. De jó is volt!
Forrás: A házidolgozatokat vagy a menő celebfotókat bizony floppy-n cserélgettük. Neked még megvan valahol bármelyik floppy-d?
Forrás: A Myspace valamikor a kétezres évek második felében kezdett kis hazánkban is feltűnni. Nemcsak borítóképet választhattál, hanem olyan egyedire is szabhattad a profilodat amilyenre csak akartad. Háttérkép, kedvenc zeneszámok listája (amik felcsendültek ha megnyitotta valaki az oldaladat), sokszor az üzenőfalon mentek a nagy csetelések, de a legfontosabb a barátok listája volt. A top8 sorrendjét folyamatosan változtathattad, de még így sem volt könnyű feladat..
Forrás: A suliból hazaérve szinte még a kabát is rajtad volt, amikor már kapcsoltad be a gépet, hogy aztán órákat tölthess el az MSN birodalmában. Az olyan alapállapotok mellett, mint az 'elfoglalt' vagy a 'nincs a gépnél', a cifra nevek se maradtak ki a sorból, a személyesállapot-üzenetekről nem is beszélve. Sőt még azt is beállíthattad, hogy mindenki lássa, most éppen milyen zenét hallgatsz.
Forrás: 9.) Az abszolút álompárt a tinik körében itthon leginkább Britney Spears és Justin Timberlake testesítette meg. Míg a tengerentúlon Jessica Simpson és Nick Lachey szerelmén ámultak, sőt kettejükre egy egész valóságshow-t építettek.
Forrás: Anya jó öreg hajsütővasa bár a célnak megfelelt, a hajvasaló mégis egy új korszakot jelentett. Szinte pillanatok alatt változtatta meg minden tinilány életét!
Forrás: Leonardo DiCaprio után Vilmos herceg képeivel voltak tele a magazinok. Bizony akkoriban még 'haja teljében' volt és egy egész világ rajongott érte. Még az újságokhoz csatolt poszterekre is felkerült.
Forrás: Az egyik legmenőbb dolog volt, amit csak el lehetett képzelni. A modern technika szelfijeinek ősei bizony ezekkel a csodakészülékekkel készültek. És valamiért még ekkor se sejtetted (vagy lehet, nem volt érdekes téma), hogy milyen villámgyorsan fejlődik majd a világ és mennyi minden lesz 10 év múlva.
Forrás: Valami megmagyarázhatatlan oknál fogva tudtuk a 'The Ketchup Song (Aserejé)'-ra a koreográfiát – talán még ma is menne.
Forrás: A Spice Girls Stop-os táncáról nem is beszélve.
Forrás: Ha már a lánybandánál tartunk, a Spice Girls tagjai voltak az abszolút példaképek, szerencsére mindenki megtalálhatta a saját stílusát a lányok közt. Te ki voltál?
Forrás: Az MTV ezerrel pörgött már itthon is, így a Laguna Beach-nek köszönhetően te is láthattad, hogy milyen egy kaliforniai gazdag gimis 'unalmas' élete, akkoriban ez volt a Gossip Girl. Na jó, ott volt azért a Narancsvidék is.
Forrás: Kíváncsiak lennénk, hogy hányan használják még az akkoriban kreált címeiket, amik inkább az aranyos, vicces vonalat célozták meg és nem a valódi nevek ponttal elválasztott változatát.
Forrás: Akkoriban uralkodott el a Harry Potter-láz, a Gyűrűk Uráról nem is beszélve.