Galéria

Elsöprően romantikus, de másképp: öt 2010-es évekbeli film a hétvégére

Forrás: (2015)
Therese fiatal eladónő egy játékboltban, itt találkozik Carollal, a kétgyerekes anyával, aki egy babát szeretne venni a lányának. Ettől a pillanattól elválaszthatatlanok. Na de életképes-e a kapcsolatuk 1952-ben? Erről szól a Patricia Highsmith regénye alapján készült sokszorosan díjnyertes románc.
Rendező: Todd Haynes, főszereplők: Cate Blanchett, Rooney Mara
Forrás:
Egy feltörekvő, pakisztáni származású chicagói standup-komikus megismerkedik egy fiatal lánnyal, aki hamarosan szakít vele, amikor rájön, hogy Kumail valószínűleg olyan lányt fog feleségül venni, akit mélyen vallásos muszlim szülei szánnak neki. De aztán a történet fordulatot vesz, amikor Emily kómába esik. A film az író és főszereplő, Kumail Nanjiani valódi házasságának történetét meséli el, itt írunk róla még.
Rendező: Michael Showalter, főszereplők: Kumail Nanjiani, Zoe Kazan
Forrás:
Theodore a válása után gyógyulófélben egy szép napon letölt egy intelligensen alkalmazkodó operációs rendszert, amelynek női hangja van, és Samanthának nevezi el. Ember és szoftver szerelmét látjuk kiteljesedni és szemernyi kétségünk nincs afelől, hogy ez a jövő – vagy félig már a jelen?
Rendező: Spike Jonze, főszereplők: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson
Forrás:
Oké, ezt már mindenki látta, de érdemes most, hogy lecsendesedett körülötte a hype, végignézni még egyszer. Mia és Sebastian mindketten Los Angelesben próbálnak érvényesülni; a lány színésznőként, a fiú jazz-zenészként. Mennyit hajlandók feláldozni önmagukból a sikerért? És egymásért?
Rendező: Damien Chazelle, főszereplők: Emma Stone, Ryan Gosling
Forrás:
Mennyire lehet elfogulatlanul nézni egy olyan filmet, amely a fiatal Barack Obamáról és első randijáról szól akkori munkatársával, későbbi feleségével, Michelle Robinsonnal? Rengeteg kérdőjellel a fejünkben ültünk le a film elé és néhány perccel később azon kaptuk magunkat, hogy egy nagyon szép, küzdelmes és hiteles (ugyanakkor politikai érzékenységtől sem mentes) szerelmi történetet nézünk, amit csak még érdekesebbé tesz, hogy a valóságban is megtörtént.
Rendező: Richard Tanne, főszereplők: Tika Sumpter, Parker Sawyers