Galéria

Mit jelent Emilia Clarke szőke, rövid haja a sorozatra nézve?

Forrás:
Daenerys gonosz lesz

Sokak szerint a rövid haj egyet jelent azzal, hogy a karakter személyisége negatív irányba fog változni. A feltételezések szerint lehet, hogy Dany az őrült királyhoz hasonlóan talán hangokat fog hallani, vagy más okból kifolyólag, de mindent fel akar majd gyújtani. Amihez hasonlóra ugyebár az egyik évadban volt már példa.

Forrás:
Beáll ő is harcolni

A legtöbb harcos jelenetben Daenerys a sárkánya hátán ülve ment a csatatérre, és a magasból égette el az ellenségeit. Sokak szerint a frizuraváltás arra utal, hogy Khaleesi is lemerészkedik a csatatérre, és emiatt praktikus okokból lesz rövid a haja. A katonák nagy része ugyanis figyel arra, hogy senki se tudjon harc közben a hajukba kapaszkodni.

Forrás:
Elveszít egy fontos csatát

Talán eddig ez a leghihetőbb teória a rövid hajjal kapcsolatban. A dothraki harcosok hosszú copfban hordják a hajukat, és csakis akkor vágják le rövidre, ha elveszítenek egy csatát. Lehet, hogy Daenerys még emlékszik elhunyt férje szokásaira, és egy vereséget követően vált át rövid fürtökre?

Forrás:
Ez az uralkodás jelképe

Miután Cersei haját levágták a szégyenmenet miatt, a királynő sosem növesztette meg a tincseit. Mostanra ez már szinte egybeforrt az uralkodói szimbólummal, így az is előfordulhat, hogy emiatt vált rövid hajra Daenerys.