Galéria

5 dolog, amit sose használj, ha babát vársz

Forrás:

Sok testápoló, kézkrém és sampon tartalmaz parabéneket, azonban kevesen tudják, hogy ezek az anyagok hatással vannak az ösztrogénszintre. Igyekezz parabénmentes termékeket vásárolni, mert jobb, ha az ösztrogénszintedet nem ingatja meg semmi a várandósság alatt.
Forrás: Ftalátok

A körömlakkokban és a hajlakkokban a leggyakoribbak a ftalátok, amelyek sajnos képesek a test hormonrendszerét befolyásolni. Ha a spray-re vagy lakkra az van írva, hogy illatanyagot vagy ftalátot tartalmaz, válassz helyette inkább olyat, ami illatmentes.
Forrás:

Bár a retinolos krémek kiváló ránctalanító hatással bírnak, a terhességed alatt felejtsd el a használatukat. A magzat egészségét veszélyezteti a nagyon erős retinol-hatóanyag, ezért jobb elkerülni. Egyes bőrgyógyászok Magyarországon is írnak fel receptre kapható retinolos kapszulákat is, ezeket semmiképp ne szedd terhesség előtt és alatt, de a krémeket is hanyagold.
Forrás:

A kézkrémekben és a fényvédő krémekben lehet jellemzően oxibenzont találni. Az anyag az ösztrogénhez hasonló anyaggá alakul a szervezetben, ezért várandósság alatt tilos használni.
Forrás:

Nagyon tiltólistás anyag terhesség alatt a triclosan, amelyet a borotvazselékben gyakran használnak, sőt, sokszor fogkrémekben is előfordul. A triclosan hatással van a pajzsmirigyre, felboríthatja annak működését a terhesség alatt.