Galéria

6 ok, amiért a férfiaknak is érdemes lenne rászokni a jógára

Forrás: #1 Megtanít meditálni, és könnyebben kezelni a stressztA rengeteg izgalommal és idegeskedéssel teli mindennapokban pedig igazán jó dolog, ha valakinek bejáratott módszere van az ellazulásra, pihenésre, feltöltődésre.
Forrás: #2 Segít a fogyásban, kiegészíthet más testmozgást isNem is kicsit segíthet benne! Eleinte minden mozgást nehéz elkezdeni, de a jóga sokat segít a fokozatosságban, és pikk-pakk ráérzel majd, hogy mi a jó a testednek. Ha másik sporttal kombinálod, úgy még ütősebb lehet, ha látványos eredményre vágysz a diétádban, fogyásodban. 
Forrás: #3 Hozzásegít a jobb közérzethezHosszútávon egészségesebbnek érezheted magad, hiszen minden testrészedet és belső szervedet is alaposan átmozgatod a jóga során, fenntartva ezzel a szervezet jó anyagcseréjét, a tested rugalmasságát, hajlékonyságát.
Forrás: #4 Akár közös sport, hobbi is válhat belőleHa olyan sportot kerestek, amit együtt is szívesen űznétek, semmiképp ne hagyjátok ki a jóga kipróbálását! Fontos, hogy eleinte kölcsönös legyen egymás bátorítása, biztatása annak érdekében, hogy egyik fél se adja fel a próbálkozást, ha nehézségekbe ütközik. Otthon is érdemes gyakorolnotok, viccesen felfognotok a kezdeti csetlést-botlást, hogy később hasonló szintet érjetek el, és együtt is tudjátok végezni a páros gyakorlatokat.
Forrás: #6 Fenntartja az érdeklődést, állandó kihívásokat tartogatHa eddig csak azért nem próbáltad ki a jógát, mert úgy gondoltad, hogy idővel úgyis ráunnál, meg kell nyugtassunk, hogy óriásit tévedsz. Ez pont az a sport, amiben mindig van hova fejlődni, mérföldköveket elérni, és persze szinten tartani a megszerzett 'tudásunkat' és képességünket. Még az is lehet, hogy az első pár alkalom után azt gondolod, ezzel aztán feladták neked a leckét!