Galéria

6 étel, amit jobb ha elkerülsz a menzán vagy önkiszolgáló étteremben

Forrás:

Az ezekre készített tejszínes krém általában csak kevésszer lát valódi tejszínt, annál inkább tejporra hajazó készítményeket, amelyekben igen magas a zsír- és cukortartalom. És hát az íze is elég mű, ezt lássuk be! Ha mindez még nem lenne elég, sajnos néhol a kelleténél tovább áll hűtés nélkül, s emiatt hamar el is kezdhet erjedni.
Forrás:

Ezeknek is gyakran por az alapja, amiből cseppet sem szokták kispórolni a cukrot, színezéket és a savanyító anyagokat. Inkább válaszd a sima szódát vagy szénsavas vizet, és nyomj bele egy kevés citromot!
Forrás:

Ne mondjuk, hoyg soha egyél étolajban sült ételt, de ha teheted, a menzán inkább válassz mást helyette! Az olajat ugyanis jóval többször használják fel általában, mint azt el szeretnéd képzelni, és így nem elég, hogy panírozott, sült ételt fogyasztasz, még durván olajosat, zsírosat is! Néha belefér egy sültkrumpli, de jobb, ha a sült ételek iránti szenvedélyedet inkább a sajét konyhádban éled ki, egészségesebb alapanyagok hozzáadásával!
Forrás:

Na ez az, ami leginkább tele van adalékanyaggal! Ha csak nem a helyszínen készítik – ez igen ritka azért –, szinte biztos lehetsz benne, hogy búcsút mondhatsz a diétás napodnak! Ha biztosra akarsz menni, inkább az olívaolajat, balzsamecetet, citromlevet ajánljuk egy kevés sóval és borssal. Vagy amivel csak akarod, a lényeg, hogy készítsd inkább magad az öntetet!
Forrás:

Azt biztosan hallottad már, hogy a romlott nyers hal, kagyló vagy tengeri herkentyű elég erősen terjesztheti a szalmonellát, de ha odáig nem jutsz el, egy nagyon erős gyomorrontás is épp elég. Sushit ezért érdemes csak az erre felkészült éttermekben fogyaszatni, ahol megbizonyosodhatsz róla, hogy értenek az elkészítéséhez és a szakszerű tárolásához.
Forrás:

Elég sok gyorsétterem, menza kínál már ilyen 'csavaros' fagyikat, amit a nagy melegben vagy egy kellemes ebéd után jól esne elnyalni. Azonban sajnos a legtöbb olyan fagyiporból készül, ami tele van konzerváló anyagokkal, állagjavítókkal, színezékkel és persze cukorral. Nem azt mondjuk, hogy soha, de azért csak nagyon ritkán csábulj el egy ilyenre! Annyi jó fagyizó van már szinte minden városban, sétálj el inkább a legközelebbi cukrászdáig!