Galéria

Filmadaptációk, amik eltérnek az eredeti történettől

Forrás:

Tavasszal óriási sikerként robbant a Hatalmas kis hazugságok, főszerepben Hollywood nagyon sikeres színészeivel és színésznőivel. Azonban azt tudtad, hogy a könyv bizonyos részei jelentősen eltérnek a sorozattól? Az egyik legnagyobb változás, hogy míg a megfilmesített változat nyitva hagyta a történet végét, készen a folytatásra, addig az írónő megfejtette a gyilkosságot, és lezárta a cselekményt.

Vajon a színészek bevállalják a második évadot is?
Forrás:
Álom luxuskivitelben

Audrey Hepburn kis fekete ruhában, tiarával a fején – valószínűleg ez az egyik legikonikusabb fotó a színésznőről. Ami elég ironikus, tekintve, hogy a történet írója, Truman Capote egy teljesen másik hírességet nézett ki a szerepre, méghozzá Marilyn Monroe-t! Szerinte a szőke szépség jobban passzolt volna a szerephez, de végül mégsem ő lett Holly Golightly. De nem ez volt az egyetlen nagy változtatás, hanem Holly és Paul szerelme (akit egyébként Frednek hívtak a könyvben). A sztoriban Holly sokkal rejtélyesebb személyiséggel rendelkezett, míg Paul/Fred valószínűleg meleg volt.

Forrás:

A filmben Clarice királynő, Mia nagymamája nagyon kedves és szerethető karakter, de a könyvben ez nem teljesen volt így. Cabot verziójában ugyanis Genovia uralkodója láncdohányos volt – és rendkívül önző; tehát közel sem az a jóságos nagyszülő, akinek a filmvásznon megfestették. Ráadásul a könyvben Mia apja még mindig él, ami azért egészen más keretet ad a történetnek.
Forrás:

Forrest Gump egy őszinte és kedves karakter a filmben, akit egyszerűen nem lehet nem szeretni. A könyvben viszont ennél azért sokkal gorombább és cinikusabb. Míg az adaptációban Jenny Forestre hagyja közös fiukat a betegsége miatt, addig az eredeti változatban Jenny nemcsak hogy túléli ezt, hnem ismét meg is házasodik, és egy újabb gyermeke születik. Egészen más lenne így a történet, igaz?
Forrás: A nővérem húga

Amikor a kétéves Kate-nél leukémiát diagnosztizálnak, a szülők úgy döntenek, hogy vállalnak egy harmadik gyereket, aki donorként segíthet megmenteni a kislányt. Amikor Abigail 11 éves lesz, pert indít a szülei ellen, hogy visszaszerezhesse a jogát saját teste felett. A történet nagyon megható és drámai, a befejezés viszont mindkét változatban egészen más. Míg a filmben a kislány megnyeri a pert (amit egyébként a nővére kérésére indított), és a testvére meghal, addig a könyvben egészen más a helyzet. Abigail ugyanis súlyos autóbalesetet szenved, amit már nem él túl, ezért nővérének adják az egyik szervét. A lány állapota ezt követően sokkal jobbra fordul.