Galéria

10 hely, amit nézz meg, mielőtt eltűnik a Föld színéről

Forrás:
Irány Olaszország, mielőtt ez a varázslatos város elmerül a tengerben! A világörökség részét képező város fantasztikus fekvéséről és csatornáiról híres – viszont folyamatosan süllyed. A turisták egyik legkedveltebb célpontjának megmentésére minden évben születnek ötletek, de eddig semmi olyasmit nem sikerült kitalálni, amivel meg lehetne akadályozni Velence folyamatos süllyedését...
Forrás:
A nászutasok imádott úti célja nemcsak hófehér partjairól híres, hanem fantasztikus növény- és állatvilággal is várja az oda érkezőket. De már nem sokáig: a strand eróziója és a korallzátonyok megsemmisülése miatt 50-100 éven belül a szigetek teljesen eltűnhetnek.
Forrás:
A környékbeli országok a Jordán-folyóból kapnak vizet, a Holt-tenger azonban 25 métert apadt az elmút 40 évben, és a mérete is jelentősen csökken. Ha ez így folytatódik, 50 év múlva akár el is tűnhet a Föld színéről.
Forrás:
A különleges terület 800 féle vízi és szárazföldi állatnak ad otthont, beleértve 35 madárfajt is. Ám a környezetszennyezés és a környező területeken a városfejlesztés miatt komoly veszélybe került az Everglades Nemzeti Park.
Forrás:
A világ talán egyik leghíresebb épülete az indiai Taj Mahal, ám lehet, hogy már nem sokáig: a hozzáértők szerint ugyanis a környezetszennyezés és az erózió miatt ez a hely bármikor összedőlhet. 
Forrás:
Varázslatos hely, a búvárok igazi paradicsoma, ám a hőmérséklet olyan mértékben emelkedik, hogy emiatt a korallzátony mérete az utóbbi évtizedekben a felére csökkent. A savszennyezés is olyan mértékű már a területen, hogy a tudósok szerint 15 évig élvezhető még ez a természeti csoda. 
Forrás:
A fal 2000 éve áll, de a mezőgazdasági munkák miatt már több helyen megsérült az építmény, emellett az erózió sem kíméli. Így nem csoda, ha a szakértők körülbelül 20 évet adtak neki...
Forrás:
A klímaváltozás miatt már egy ideje megindult a szigetek süllyedése, és állítólag nagyjából 100 év múlva el is lepi a víz a világ egyik legkedveltebb, romantikus úti célját.
Forrás:
Az UNESCO napi 2500 turistának engedné az inka romok látogatását, de ennél sokkal több turista látogat el erre a különleges, perui helyre. Az erózió itt is nagy úr, így ha nem történik valami szigorú szabályozás a következő években, a Machu Picchu könnyen összeomolhat!
Forrás:
Évente több mint 170 ezer turista akarja látni a világ egyik legkülönlegesebb élővilágát, így nem csoda, ha sok szálloda és étterem épült a környékre. Így azonban a sokszorosára nőtt a környezetszennyezés, ráadásul a szigetre bevittek idegen állatfajokat is, amik szintén veszélyeztetik az ökoszisztémát.