Galéria

Gyakorlatok a leggyakrabban előforduló futósérülések kezelésére

Forrás:

Állj a fal mellé, a bal combod és a fal közé pedig tegyél egy fitballt. A jobb lábadon egyensúlyozva guggolj le, a labdát pedig gurítsd végig a fal mentén. A térded ne kerüljön a lábujjaid vonala elé. Oldalanként 12 ismétlést végezz, háromszor teljesítsd a kört.


Forrás:

Lépj előre az egyik lábaddal, majd emelkedj fel, de a hátul lévő lábadat tartsd a helyén. Ismét engedd le a térded, kissé hozzá is érhet a talajhoz, de ne pihentesd rajta! 3x8-12 ismétlést végezz oldalanként.


Forrás:

Tegyél egy labdát a fal és a bal combod közé, a jobb lábadon egyensúlyozz. Kicsit rogyaszd be a térded, a bal lábad lendítsd előre, majd hátra. 3x8-12 ismétlést végezz!


Forrás:

Állj az egyik lábadra, a másikat emeld fel. A talajon lévő sarkadat emeld meg, majd lassan ereszkedj vissza. 3x15 ismétlést végezz oldalanként.


Forrás:

Fogj meg egy rudat – vagy támaszkodj a falnak. Az egyik lábadat nyújtsd előre és így hajtsd végre a gyakorlatot. A térded ne kerüljön a lábujjaid vonala elé! Óvatosan egyenesedj fel, majd jöhet az újabb ismétlés. 3x6-8 ismétlést végezz oldalanként.