Galéria

9 dolog, amit ne tegyél meg üres gyomorral

Forrás:  az aszpirin vagy a paracetamol-tartalmú kapszulák komoly gyomorproblémákat okozhatnak, ha nagyon éhesen szeded be őket, ráadásul nem is lesznek olyan hatékonyak. Ha egyáltalán nem sikerül megoldani, hogy ne üres gyomorral vedd be őket, akkor víz helyett tejet igyál utánuk, ha pedig mégis marad a víz, akkor a szokottnál sokkal, de sokkal több vízzel vedd be őket!
Forrás: még a koffeinementes kávé is hatással van a szívre és az emésztésre, de nem úgy, ahogyan te szeretnéd! Sőt, kimutatták, hogy ha kávézás után kihagyod a reggelit, akkor sokkal valószínűbb, hogy a nap hátralévő részét komor, kissé depressziós hangulatban töltöd, mintha egy jót reggeliznél. Ha végképp nem tudsz lemondni arról, hogy a reggelt egy kávéval indítsd, akkor legalább idd sok-sok tejjel!
Forrás: : ha üres gyomorral állsz neki iszogatni, az majdnem olyan, mintha intravénásan kapnád az alkoholt. Ráadásul így lassabban is távozik az alkohol a testedből, így a durva másnaposság szinte garantált – ez pedig eléggé megviseli a májat, a szívet és a veséket. Ha mindenképp olyan helyzetben vagy,  hogy innod kell valamit, akkor válassz lassabban felszívódó, szénsavmentes italt, és amint lehet, dobj be egy szendvicset!
Forrás: Rendszeresen rágózol üres hassal, mert úgy gondolod, attól nem leszel majd éhes? Ez tévedés! A rágózás során ugyanis olyan savak keletkeznek, amelyek bizony károsítják az üres gyomor belső falát, ez pedig hosszútávon gyomorproblémákat okozhat. Ráadásul az is bizonyított, hogy általában akik rágóznak, gyakrabban fogyasztanak gyorskajákat, sült krumplit, káros nasikat, mint azok, akik zöldségeket esznek. Ha mindenképp rágózni akarsz, válassz olyan rágót, ami természetes édesítőket tartalmaz, és maximum 10 percig hódolj ennek a szenvedélyednek!
Forrás: a diétázóknál általában vitatéma, hogy szabad-e üres hassal aludni menni? Ami viszont bizonyított, az az, hogy ha éhesen fekszel le, nehezebben alszol el, és biztosan korábban ébredsz, mint ha rendesen ettél volna este. Ráadásul az alváshiány miatt másnap sokkal éhesebb leszel – ezért sem érdemes korgó gyomorral ágyba bújni. Ha teheted, fogyassz levekvés előtt valami egészséges tejterméket, azok ugyanis magnéziumot és kálciumot tartalmaznak, amitől garantáltan jobban alszol majd!
Forrás: van egy olyan tévhit, amely szerint ha üres gyomorral edzel, több kalóriát égetsz el. Valójában azonban a két dolog között nincs összefüggés! Az izomvesztés azonban akkor már sokkal valószínűbb, ráadásul ha üres hassal edzel, kevésbé leszel olyan intenzív, mintha előtte ettél volna pár falatot. Ha mégis úgy alakul, hogy nem tudsz enni sport előtt, akkor lehetőleg válassz egy kevésbé intenzív edzést, azzal sokkal jobbat teszel a testednek!
Forrás: biztosan tudod, hogy nem szabad üres gyomorral bevásárolni menni, mert az éhség miatt sokkal több felesleges élelmiszert hajlamosak vagyunk megvenni. De ez nem csak a finomságokkal van így: kutatások szerint az éhségérzet akaratot gerjeszt a testben, és nem csak az lesz a következménye, hogy ételt akarsz, hanem bármit, amit meg kell venni. Szóval a leárazások vagy nagy shopping túrák előtt lehetőleg jól lakmározz be, vagy csakis listával indulj útnak!
Forrás: egy pohár frissen facsart naracslé mindig jó ötlet, üres gyomorra azonban nem javasoljuk, mert a gyümölcsben található savak irritálhatják a gyomrot, pláne, ha problémád van. Ha mindenképp erre vágysz, higítsd bő vízzel, úgy kevésbé okozhat bajt!
Forrás: tanuld meg, hogy tilos éhesen veszekedni, kutatások szerint ugyanis az önmérséklethez bizony energia kell, ha pedig farkaséhes vagy, akkor energiád sem lehet túl sok...Ha nem tudtok enni valamit a nagy beszélgetések előtt, akkor kortyoljatok meleg teát: ez is remekül nyugtatja az idegeket!