Galéria

Mi mindenre jó még a korrektor? Trükkök, cselek, sminkes fogások

Forrás:

Velem gyakran előfordul, hogy a bőröm fáradtabb, szürkébb, szárazabb a szokásosnál, és a megszokott BB-krémem nem elég a hibák elfedéséhez. Ekkor szoktam hozzámixelni egy kevéskét a folyékony korrektoromból – ezzel pont annyi sűrűséget kap a krém, amivel már tökéletesen elégedett vagyok. Úgyanígy, ha picit barnább vagyok a szokásosnál, egy sötétebb korrektorral hozzá tudom sötétíteni az alapozómat a bőrszínemhez.
Remek kis trükk az is, hogy a primeredhez adsz egy ici-pici korrektort, így a BB-krémnél is könnyebb fedést, de biztosan egységes bőrszínt kapsz cserében.

Terméktipp: Az Artistry sminkalapjai és korrektorai rendkívül jó minőségűek, tartósak és pompásan mixelhetők is egymással! amway.hu
Forrás:

Nem csak közvetlenül a szem alá és az idegesítő pattanásokra kell felvinni a korrektort. Az emberek többségének jellemzően piroskásabb a bőre az orr két oldalán, mint az arca többi részén, ezért a szem alatti részre háromszög alakban érdemes felvinni a korrektort úgy, hogy a háromszög csúcsa a szájunk két sarkához kerüljön.

3. A korrektort nem szabad ujjbeggyel kenegetni

Ha ujjakkal dolgozol, ütögető mozdulatokkal terítsd szét – így nem fog csomósodni. Az a jó azonban ha ecssettel, vagy még jobb, ha blenderszivaccsal dolgozod össze a korrektort az alapoddal. Így egészen biztosan nem lesz foltos a végeredmény.

Terméktipp: Lancome Teint Idole Ultra Wear Camouflage korrektor – extrém tartós textúra
Forrás:

Ha korrektorceruzával körberajzolod az ajkaidat rúzsozás előtt, sokkal élénkebbnek hat majd a rúzsod színe, és megakadályozhatod, hogy kiszaladjon a szín a száj körüli apró ráncocskákba.


5. Használd a korrektort hibajavítónak!

Ha máshová is jutott a szemhéjpúderből, mint ahová szántad, fuss végig rajta a korrektorceruzával. Gyakran ez sokkal gyorsabb és hatékonyabb megoldás, mint a szemfestéklemosóba mártott fültisztító pálcika – ez utóbbi után kellemetlen, húzódó érzés marad a szemed körül.

Terméktipp: The Body Shop korrektorceruza, the-body-shop.hu
Forrás:

Tégy egy pici korrektort a belső és a külső szemzugodba, illetve a szemöldököd külső részét is kontúrozd körbe vele alul, felül. Ettől azonnal élénkebbnek, üdébbnek és fiatalosabbnak tűnik majd a tekinteted.

Terméktipp: YSL Encre de Peau All Hours korrektor, izzadság- és hőálló, matt finish
Forrás:

Ne félj a zöldektől, narancsoktól, liláktól! Sokkal egységesebb lesz a végeredmény, ha a korrektor felvitele előtt korrigálod a színeidet a megfelelő árnyalatú festékkel. Nekem például fut egy erős kék ér a jobb arcsontomon és a szemem alatt, ami folyton kiüti a pirosítómat és a szemem alá felvitt korrektort is. Így én először egy narancsos korrigálóval semlegesítem ezt a kékséget, és utána viszem fel a korrektort, BB-krémet, pirosítót.

Terméktipp: L.O.V Perfectitude duó korrektor toll, két különböző árnyalatban kapható