Galéria

7 fájdalmas igazság, ami erősebbé tesz

Forrás: 1)) Senki sem lehet annyira elfoglalt, hogy ne méltasson válaszra Egyetlen férfi, vagy nő sem annyira leterhelt, hogy ne tudjon legalább egy sms-t írni. A potenciális munkáltatód sem lehet annyira nyakig a munkában, hogy felvegye veled a kapcsolatot, ha nagyon akarja. Emlékezz: az embereknek arra van idejük, amire akarnak időt szakítani. Ha valakivel igazán akarunk beszélni, azt felhívjuk, vagy írunk neki. Ilyen egyszerű. Minél előbb abbahagyod, hogy engedékeny vagy a társaságodat hanyagoló emberekkel szemben, annál hamarabb találsz rá azokra az emberekre, akiknek igazán számítasz, és akik tisztelnek.
Forrás: 2)) Mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt Nem számít, mennyire kedves, jószívű, szerethető, becsületes valaki; mindig az ő érdekei állnak majd az első helyen, és aztán jön majd csak a tiéd, a vállalaté stb. Emberek vagyunk, így működünk. Éppen ezért neked is ezt kell tenned, kezdve azzal, hogy meghúzod a saját határaidat. Az erős emberek nem félnek nemet mondani, amikor úgy érzik szükségesnek. Senki nem fog az érdekedben felszólalni, megvédeni vagy magától jót tenni a kedvedért, ezért itt az ideje a sarkadra állni!
Forrás: 3)) Nem tudsz mindenkinek jót tenni Ha mindig mindent megcsinálnál, amit kérnek tőled, és úgy, ahogyan azt mások szeretnék, valószínűleg megőrülnél egy idő után. Mindenki kedvére tenni ugyanis egyszerűen lehetetlen. Mindig lesznek olyanok, akiknek majd nem tetszik a te látásmódod, megoldásod, szervezésed, és olyanok is, akik folyton csak kritizálnak. Amit tenni tudsz ez ellen, az az, hogy nem foglalkozol vele, hanem a saját elképzeléseid alapján a saját döntéseidet hozod meg. Az egyetlen ember, aki feletted ítélkezhet, az te magad kell legyél!
Forrás: 4)) A világ semmivel sem tartozik neked Úgy is mondhatnánk, hogy alapból semmi nem jár neked. Hiába vagy te a legszebb, legokosabb, legmenőbb, legrátermettebb, legérdekesebb ember a világon, ha magadon kívül senki más nincs tisztában eme csodálatos tulajdonságaiddal. Két lehetőséged van: az egész életedet önsajnálattal töltöd, mert úgy gondolod, hogy többet érdemelnél, mint amit most kapsz; vagy kilépsz a világ elé, és megszerzed magadnak, ami jár. Mit gondolsz, a sikeres emberek melyiket választották?
Forrás: 5)) Csak a kifogásokat keresed Akár egy egész életet is leélhetsz úgy, hogy mindig a világot vagy másokat hibáztatsz a veled történő rossz dolgokért, illetve a veled nem megtörténő jó dolgokért. Hidd el, a világon minden ember képes kifogásokat keresni arra, hogy miért nem képes azt az életet élni, amire igazából vágyik. Azok az emberek viszont, akik megpróbálják a legtöbbet kihozni az életükből, nem gyártanak kifogásokat. Mindig keresik és meg is találják a módját, hogy leküzdjék az akadályokat, és ezért olyan sikeresek.  
Forrás: 6)) A cselekedeteid határoznak meg, nem a gondolataid Naphosszat tölthetsz egymagad a gondolataiddal, hogy mit hogyan tudnál jobban csinálni, mint mások, mégsem változik semmi, ha nem lépsz elő és szólalsz fel a saját érdekedben. Nagyszerű dolog, ha megvan benned a képesség nagy dolgokat megtervezni, de ki kell állnod, és el kell kezdened meg is valósítani azokat. 
Forrás: 7)) Senki sem fog megmenteni, senki sem élheti helyetted az életedet Amikor boldogtalan vagy, gyakran reménykedsz valami hirtelen jött csodában, ami egy csapásra megoldja minden gondodat. De te is jól tudod, hogy az élet nem így működik. Egyetlen probléma sem oldja meg önmagát, neked kell megtenned az első lépést. Az erős emberek tudják, hogy ha gond van, nem szabad külső segítségre várni, hanem el kell fogadni, hogy elsősorban magadra számíthatsz, és erre kell építkezni.