Galéria

A szépség megannyi arca: szupermodellek különleges kinézettel

Forrás:

Brunette strabismus divergens-szel, azaz kancsalsággal született, de őt ez egyáltalán nem zavarja és nem is akadályozta abban, hogy leszerződjön az egyik legmenőbb londoni modellügynökséggel, a Storm Models-szel, amely Kate Moss karrierjét is egyengette.
Forrás:

A holland szépség 19 évesen vesztette el a karját egy autóbalesetben. Ennek ellenére nem adta fel a modellkarrierjét, és milyen jól tette! Debbie még a Playboy magazin oldalain is szerepelt. Nyilatkozatai szerint arról szeretné meggyőzni a lányokat, hogy a szépség és a tökéletesség relatív fogalmak, és a végtaghiány nem jelenti azt, hogy valaki kevesebb vagy csúnyább. Blogjában rendszeresen olvashatók bátorító posztjai. Debbie jelenleg épp 'szülési szabadságon' van.
Forrás:

17 ezer emberből mindössze egy születik albinizmussal, és a genetikai zavar súlyosságának fokozatai is vannak. Diandra afroamerikai vonásaival, világos bőrével és szőke hajával a divatvilág egyik legnagyobb kedvence lett.
Forrás:

Jillian izomsorvadás miatt 12 éves kora óta tolószékben ül, és bár a modellektől elvárt minimális 173 centitől igazán messze van, szerepelt már a Diesel és a Nordstrom kampányaiban és megannyi magazin oldalain is. Hát persze, hiszen csodaszép!
Forrás: Madeline Stuart

A Down-szindrómával élő ausztrál lány modell akart lenni... És modell lett. Ilyen egyszerű!
Forrás:

A 27 éves modell, aki Miley Cyrust is a rajongói között tudhatja, egy nagyon ritka genetikai zavarral, ectodermális dysplasiával született, aminek következtében nincsenek körmei, felnőtt fogai és haja sem. Ő azt mondja, sosem zavarta a külseje és műfogsort sem hajlandó viselni. Ehelyett inkább egyre-másra fotózza a menőbbnél is menőbb divateditoriálokat.
Forrás:

A Bionic Woman becenévvel büszkélkedő modell végtaghiánnyal született, és évekig küzdött azért, hogy esélyt kaphasson a divatvilágban. Azóta sikert sikerre halmoz, kifutókon, divatmagazinokban szerepel és megállás nélkül kampányol a másság elfogadása mellett. Jelenleg neki van a világon a legfejlettebb technológiával felszerelt karprotézise – innen kapta a fenti becenevet is.
Forrás:

A lett születésű angol modell, dalszerző és énekes orvosi műhiba miatt szenvedett olyan maradandó károsodásokat, amelyek oda vezettek, hogy Viktoria maga kérte bal lábának térd alatti amputálását. 15 éves kora óta modellkedik, a világ legnagyobb, legbefolyásosabb ügynöksége, az IMG képviseli.
Forrás:

Az America's Next Top Model modellkereső műsorban feltűnt Winnie vitiligóban szenved, ami egy ritka és titokzatos bőrbetegség, a bőr melanintartalmának elvesztésével jár. Gyógymódja nincs, a folyamatot maximum lassítani lehet. Winnie a show után sikeres modellkarriert épített fel magának, és még a TED-konferenciára is meghívták előadni.
Forrás:

A 9 éves afroamerikai kislány különleges, éteri szépségét szintén az albinizmusnak köszönheti. Születésekor az orvosok azt mondták, a kislány nem lát, ez azonban szerencsére téves diagnózisnak bizonyult. Szemüveget kell hordania, azzal viszont tökéletes a látása. Ma ő az egyik legkeresettebb és legjobban fizetett amerikai gyerekmodell.