Galéria

Terhesség előtti bakancslista, ami segíthet ellazulni

Forrás: >> Aludj! Vajon eleget alszol? Persze nem vagyunk egyformák, így mindenkinek más és más az alapvető alvásigénye, mégis azt szokás mondani, hogy 8 óra lenne az ideális a szervezetednek ahhoz, hogy képes legyen regenerálódni minden nap, s utána felkészülni a következőre. Az sem mindegy, hogy mikor hajtod álomra a fejed: a legpihentetőbb alvási időszak állítólag este 10 és hajnal 2 óra között van, így jól teszed, ha nem halasztod túl kései időpontra az álomba merülést. 
Forrás: >> Mozogj! Persze nem épp a babavárás előtt kell drasztikus életmódváltásba kezdened és megerőltetned a testedet, inkább csak egy egészségesebb, sportosabb életmód felé kéne kacsingatnod. Heti 3 tempós kocogás vagy jóga máris rengeteget ad hozzá a jó közérzethez, és talán egy kicsit meg is erősödsz, mielőtt két csíkot mutatna az a bizonyos teszt. 
Forrás: >> Mindennapos romantika Tölts együtt a pároddal minél több minőségi időt, ami alatt mindketten csak egymással vagytok elfoglalva és azzal, hogy igazán kikapcsolódjatok. Nemcsak a hosszú hétvégékre és nyaralásokra kell gondolni, hanem az olyan apróságokra is, mint egy kellemes séta a Budai Várban, egy közös főzőcske otthon vagy egy romantikus csónakázás. Mindegy, mit csináltok, a lényeg, hogy hangolódjatok egymásra.
Forrás: >> Tápláld a szellemedet! Add meg magadnak azt a kis pluszt is, amivel a szellemedet tudod táplálni: látogass el minél több kulturális programra, gyakorold gyakrabban a hobbidat, esetleg keress újakat, amelyekben igazán kifejezheted magad!  
Forrás: >> Tárolj be vitaminokból! Mármint nem otthon a fiókban, hanem a szervezetedben. Egyeztess az orvosoddal, hogy milyen vitaminokat ajánl, és próbálj ezekből minél többet természetes táplálkozás (például zöldségekből, gyümölcsökből, húsokból, halakból) útján magadhoz venni. Persze lesz olyan is, amiből érdemes majd táplálékkiegészítőt szedned, ezekről is kérdezd ki alaposan a nőgyógyászodat, hogy ilyesmit mikortól érdemes elkezdened szedni és milyen mennyiségben. 
Forrás: >> Egy kis kényeztetés Nemcsak a terhesség alatt, hanem már előtte is jó, ha meg vagy elégedve a testeddel, elfogadod azt minden apró hibájával együtt. A következő időszakban igen nagy változás fog végbemenni rajtad, ami a testképed is alaposan megváltoztatja majd. Tanuld meg már most szeretni, gondolatban átölelni a tested, hiszen ő lesz az, aki 9 hónapon át óvja a kicsikédet. Épp ezért adj meg neki már most mindent, amire csak vágyik, legyen az étel-ital, wellness vagy egy szenvedélyes éjszaka a pároddal. 
Forrás: >> Bulizz! Ameddig csak lehet, éld a fiatalok gondtalanabb életét, mert amint megérkezik a pici, egészen át fognak alakulni a szórakozási szokásaid. Persze ez nem jelenti azt, hogy gyerekkel ne mehetnél majd el egy koncertre vagy nem bulizhatnál, csak az már egy egészen más nő lesz, aki anyaként veti majd bele magát az esti bulizásba. 
Forrás: >> Dobd el a cigit, csökkentsd az alkoholfogyasztást!   Ha dohányzol, az egyik legjobb ürügy arra, hogy végre abbahagyd, a baba tervezése. Ha azt szeretnéd, hogy igazán egészséges kismama majd édesanya legyél, már a próbálkozás előtt igyekezz felhagyni a dohányzással. Ha egyedül nem megy, kérd a háziorvosod segítségét! Bánj óvatosabban az alkoholfogyasztással, egy-két koccintás belefér, de nem biztos, hogy ez az az időszak, amikor esténként el kell kortyolgatnod egy pohár bort. Vezess be egy egészséges szokást ezek helyett, például kezdj minden reggelt friss gyümölcsből készült turmixszal!