Galéria

A szuperproduktív emberek 7 szokása

Forrás:

Jason Jennings produktivitás-szakértő szerint lehet, hogy kreatívabbá tesz a rumlis asztal, a produktivitásodra viszont nincs jó hatással. Ha ugyanis rend uralkodik körülötted, jobban tudsz a feladataidra koncentrálni.


Forrás:

Jennings szerint a legtöbb ember úgy ébred fel, hogy tudja, mik a teendői aznapra (például munka, edzés stb.), a produktív emberek azonban a tervezést felsőbb szinteken űzik. Minden olyan dolgot felírnak a listájukra, amit aznap vagy a héten szeretnének elvégezni, a teendőiket pedig prioritási sorrendbe állítják.


Forrás:

„Ha megetted a rizst, mosd el a tálad” – ez egy ősi, ázsiai mondás, ami Tim Pychyl professzor szerint fontos életvezetési tanács is. Lépésről lépésre kell haladni a teendők elvégzésében, ha szükséges, akár kisebb részekre is lehet osztani egy-egy feladatot.


Forrás:

Alexandra Samuels iró szerint a legtöbb szuperproduktív ember csak naponta két-három alkalommal nézi meg az emailjeit. Ha ugyanis egész nap az új leveleket nézegeted, nagy rá az esély, hogy nem fogsz sokat haladni a munkáddal. Jó ötlet még az emailek rendszerezése fontosság szerint, így csak arra kell válaszolnod, ami tényleg sürgős, így nem pazarolsz el sok időt az összes megválaszolásával. 


Forrás:

Nem tudod kiaknázni a benned lévő erőforrásokat, ha nem vagy egészséges. Maura Thomas produktivitás-szakértő szerint a legjobb, ha a testedre és a lelkedre is szánsz időt. A megfelelő mennyiségű alvás és a rendszeres edzés sokat segítenek ebben!


Forrás:

Ha például muszáj elkészülnöd egy prezentációval egy héten belül, tűzz ki egy szűkebb határidőt. Ha pedig megcsináltad, jutalmazd meg magad valamivel! 


Forrás:

A technológia is sokat segíthet abban, hogy produktívabb legyél. A telefonodon mindent be tudsz állítani, tudsz listát készíteni, emlékeztetőket időzíteni. Használd a telód személyi asszisztensedként!