Galéria

9 öko tipp, amit ideje lenne bevezetned a konyhádban!

Forrás:

Cseréld őket lebomló, natúr rostokból készült darabokra, amelyek hulladékként sem terhelik annyira a környezetet, mint plasztik társaik!
Forrás:

Inkább vásárolj egy vízszűrős kancsót vagy komolyabb berendezést, és töltsd fel újra és újra csapvízzel! Így rengeteg PET-palackot spórolhatsz meg!
Forrás:

Amit csak lehet, tegyél inkább üvegbe műanyag helyett! A csatos üvegekből több méretet is találsz és nemcsak mutatósak, hanem még a munkahelyedre is simán magaddal viheted bennük az ebéded!
Forrás:

Kísérletezz szódabikarbóna és természetes illóolajok keverékével, esetleg mosódióval; a lényeg, hogy minél kevesebb szintetikus méreganyagot juttass a lefolyóba!
Forrás:

Szerezz be egy 'takeaway cup-ot' és abban vidd magaddal a reggeli kávédat, vagy kérd abba a kedvencedet a szokásos helyen! Így nem csak a konyhádban, hanem a munkahelyeden vagy a városban járva-kelve sem termelsz annyi hulladékot!
Forrás:

Ha nincs kerted, akkor is gyűjtheted a zöld hulladékot, csak be kell szerezned egy ilyen komposztálásra alkalmas edényt. Bővebb infót a komposztálás menetéről itt találsz.
Forrás:

Egy-egy gyerekzsúr vagy kerti parti alkalmával lehet, hogy eddig jobbnak láttad eldobható étkészletet tenni az asztalra. De gondold csak át: tényleg olyan nehéz lenne elmosogatni? Ám ha mégsem szeretnél mosogatni, vásárolj fa evőeszközöket.
Forrás:

Tanulmányozd át alaposan a mosogatógéped programjait! Elképzelhető, hogy van köztük fél adagra beállított mosóprogram is, amikor a kevesebb tányérhoz arányosan adagolja a vizet, de választhatod az öko funkciót is, amivel legtöbbször hosszabb idő alatt, ám a lehető legtakarékosabb vízhasználat mellett tisztítja meg a gép az edényeidet. Ezenfelül mindig győződj meg róla, hogy befér-e még valami, és hogy kikapcsoltad-e a gépet, miután befejeződött a program!
Forrás:

Egy korábbi cikkünkben írtunk ennek sokoldalú felhasználhatóságáról, írásunkat itt találod!