Galéria

Facebook-felhasználók típusai

Forrás: A kapcsolatépítők

Te a Facebookot az életed szerves részének tekinted. Ezen keresztül szervezed meg a programjaidat, kommenteled a barátaid posztjait, és te magad is szívesen posztolsz néha. Hiszen szereted tudatni másokkal, nálad mi a helyzet! Tipikusan abba a csoportba tartozol, amelynek tagjai a közösségi médiát a kapcsolatok megerősítésére használják, és nem csak vesztegeted ezzel az idődet.
Forrás: A kirakatnézegető

Míg a másik három típus gyakran oszt meg a falán, addig rád ez kicsit sem jellemző. Te vagy az a személy a Facebookon, aki mindenkiről tud mindent (talán még túl sokat is), de a te életed mindenki előtt titok marad. Nagy ritkán nyomsz egy lájkot, néhány évente cserélsz profilképet, de ez nálad ennyiben ki is merül. Csak görgetsz a kezdőlapon, hogy értesülj az infókról.
Forrás: Az örök szószóló

Gyakran posztolsz a faladra, és emiatt néha kicsit már idegesítőnek tarthatnak az ismerőseid. Nem a saját életedről osztasz meg részleteket, hanem arról, amit olvastál, s ez lehet bármilyen téma, kezdve az időjárástól a közéleti dolgokig. Mindig van véleményed, és sosem tartod magadban, ezért az ismerőseid sokszor a te faladról értesülnek a nagyvilág híreiről. Légy óvatos, mert ha túl sokszor posztolsz, egy idő után leiratkozhatnak rólad!
Forrás: A szelfiző

Ezen nincs is mit magyaráznunk: ha ebbe a csoportba tartozol, valószínűleg a falad leginkább szelfikkel van tele. Szívesen osztasz meg életképeket arról, merre jársz éppen, és leginkább az érdekel, mennyi lájk érkezik a bejegyzéseidre. Ne érts félre, ez egyáltalán nem baj! A közösségi oldalakat részben erre találták ki, és ha ezáltal sikerül az önbizalmadat erősíteni, az csak szuper! De azért vigyázz, hogy ne ossz meg magadról túl sok személyes infót.