Galéria

8 érzés, amellyel mindenki megküzd egy válás után

Forrás:
Csak úgy rohangálnak a fejedben a furcsa, frusztráló, negatív gondolatok, szinte felrobban az agyad. Hogyan juthatnak ilyenek az eszedbe?! Hát úgy, hogy épp egy válás után vagy.

 

 


Forrás: Akárhogyan végződik egy házasság, a válás után menetrendszerűen beköszöntő bűntudat nem kerülheti el egyik felet sem. Hiszen nem azért mentél férjhez, hogy ez legyen belőle! Valahogy biztos megmenthetted volna a kapcsolatodat! Nem lehetne visszacsinálni? Hát nem.
Forrás:
Olyan hangulatingadozásaid vannak, mint még soha. Egyik pillanatról a másikra esel eufóriából mély depresszióba, majd vissza. Ez van, amikor az ember még nem találja a helyét egy válás után (vagy más válságos időszak után).
Forrás:
Egy válás után az egyik legfontosabb ajándék a szabadságélmény. Olyan, mint a friss levegő. Végre felfedezheted, ki vagy valójában!
Forrás:
Elvesztetted a hozzád talán legközelebb álló embert. Oké, lehet, hogy ez már jóval a válás előtt megtörtént, de akkor is; most jött el a gyász időszaka. Annyi mindent kell elengedned! És olyan fura, hogy egyedül fekszel az ágyban – most melyik oldalon aludj?
Forrás:
Válás után az egyik legnehezebb feladat újraértelmezni a kapcsolatot a volt partnereddel – főleg, ha közös gyerekeitek is vannak. És akkor még nem beszéltünk a közös háziállatokról, munkaprojektekről, ingatlanokról... A legfontosabb ilyenkor a tapintat. Még ha szívélyes maradt is a viszony, most jobb, ha időt és teret adtok egymásnak.
Forrás:
Hosszú évekig a férjed felesége, a gyerekeid anyja voltál. Persze, volt saját életed is, de így is szinte minden másodpercedet akarva-akaratlanul meghatározta, hogy mit fog szólni a férjed vagy milyen példát mutatsz a gyerekeidnek. Most, válás után az ex már ex, így nem kell hozzá igazítanod a döntéseidet. (A gyerekekhez persze még igen.) De akkor hogy dönts?
Forrás:
Ha már eltelt egy kis idő a válás után, az ember megpróbál ismét társasági életet élni, új barátokra, netán romantikus kapcsolatokra szert tenni. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mint az egyetemi évek alatt volt (miként lehet az, hogy annak idején olyan könnyen ment minden?). Valószínűleg sokkal kevesebb a szóba jöhető partnerjelölt, és ha mégis akad ilyen, nos, neki is hosszú, göröngyös út van a háta mögött. Könnyen lehet, hogy komoly csalódások, kínos helyzetek következnek most. Hiába, az élet a legritkább esetben hasonlít a romantikus filmekre, és egy válás soha nem egyszerű. Szóval türelem, önelfogadás, pozitív gondolatok!