Galéria

Forrás:
Kevesebb energia és kisebb izmok

Ha a tested hozzászokott az állandó mozgáshoz, a hirtelen jött váltás az energiaszinteden biztosan megmutatkozik majd. Sokkal gyengébbnek érzed magad, nehezebben megy a lépcsőzés, egy felmérés szerint pedig körülbelül 6 héttel később elkezdesz veszíteni az izmaidból is. Eleinte ez nem lesz szembetűnő, de a folyamat kezdetét veszi.

Forrás:
Több zsír kerül rád

A kevesebb mozgás automatikusan magával hozza az esélyt arra, hogy elkezdj felszedni pár kilót – de ezúttal nem izomból. Egy kutatás szerint ez nagyjából 5 héttel később kezdődik el; ekkor veszed észre, hogy a hasadon megjelentek azok az idegesítő zsírpárnácskák. Persze az edzés hiánya nem vezet szükségszerűen hízáshoz, hiszen megfelelő étrenddel ezt ki tudod küszöbölni. 

Forrás:
Magasabb lesz a vérnyomásod

Köztudott tény, hogy a mozgás segít csökkenteni a vérnyomást, így nem meglepő, hogy az edzés abbahagyásával ennek szintje megemelkedik. Erre nagyjából két hetet kell várnod, és utána érezni is fogod, hogy változik a közérzeted (sajnos nem pozitív értelemben). Esetleg a stressz és az alkoholfogyasztás csökkentésével, megfelelő diétával leküzdheted a magas vérnyomást.

Forrás:
Rosszabb lesz a hangulatod

Az edzés után sokan érzik magukat vidámabbnak, egészségesebbnek, felszabadultabbnak. Amikor huzamosabb ideig nem sportolsz, az a hangulatodra is hatással lesz, hiszen a mozgás köztudottan befolyásolja a kedvünket. Sokkal nagyobb eséllyel érzed majd magad egy darabig morcosnak és stresszesnek, mint amikor rendszeresen edzettél.