Galéria

7 trükk, amivel a kánikulában is le tudod magad hűsíteni, ráadásul energikusabbá is válsz

Forrás:

Nincs légkondid? Tölts meg egy vödröt jéggel és tedd egy ventilátor elé, hogy még jobban lehűtsön. A jég hatására a levegőt is lehűtik a propellerek.


Forrás:

Egy meleg napon nincs is jobb egy hűvös zuhanynál vagy medencézésnél, ám ezt nem tehetjük meg bárhol. Ha viszont a csuklódra engedsz egy kis hideg vizet, könnyen lehűtheted az egész tested, mivel így az artériákban hidegebb vér kering majd. Ez a módszer akkor is szuper, ha este a meleg miatt nem tudsz elaludni.


Forrás:

A minőségi borsmenta olaj szuper fegyver a hőség ellen, mivel stimulálja a hidegre érzékeny idegreceptorokat. Keverj össze 1 cseppet kevés kókuszolajjal és dörzsöld be vele a tarkódat. Bár ez nem csökkenti a maghőmérsékleted, mégis hűsítő hatású.


Forrás:

Néha a melegben nem is esik jól a főtt kaja, ekkor jól jöhet a  görögdinnye, zeller, narancs és paprika, valamint az uborka is, hiszen ezek vízben gazdagok. Bátran hűtsd le őket!


Forrás:

Meglepő, de a fűszeres ételek fogyasztása is jó hatással van rád a melegben. Ezek izzasztó hatásúak, s így hűsítene, szóval inkább otthon egyél belőlük!


Forrás:

Minden sejtnek vízre van szüksége a működéshez, kutatások szerint pedig az enyhe dehidratáció is negatívan hat a kedvedre és a teljesítőképességedre.

A legjobb a folyadékpótlásra a víz, de a nagyon meleg napokon akár elektrolitokkal gazdagított italokkal is pótolhatod a kiizzadt vizet. 


Forrás:

A melegben a bringázás és a futás is nehezebben megy. Válassz valamilyen fizikailag kevésbé megerőltető sportot, például a jógát, ami segít abban, hogy energikusabb maradj!