Galéria

5 dolog, amit tegyél meg magadért a következő nyaraláson!

Forrás: 1. Kapcsold ki a telefont!  Komolyan. Nem kell állandóan elérhetőnek lenned. Ha előre egyeztettél a munkahelyeden, akkor tudniuk kell, hogy a pihenésedet töltöd, így nem fognak zavarni. Ez persze nagyban függhet attól is, hogy „mihez szoktattad a kollegáidat”.
Forrás: 2. Mozogj! Ne csak a hétköznapokon sportolj, úgymond „kötelességből”. A mozgás ugyan remek feszültségoldó, eredetileg azonban azért kéne űznünk, mert igazán élvezzük. Válassz egy sportot a szabadságodon, és áldozz neki, akár a gyerekekkel együtt!  
Forrás: 3. Játssz egy kicsit! Szabadítsd ki a benned rejlő kölyköt! Vigyél magaddal egy csomó társasjátékot, kártyát, puzzle-t, legót, bármit, ami kikapcsol esténként, vagy a délutáni pihenőkor! És persze játsz mozgás közben, vagy keress játékos aktivitásokat!
Forrás: 4. Csinálj semmit!  Vagyis ne foglalkozz konkrétan semmivel! Ha megteheted, még csak ne is főzz vagy takaríts, s csinálj bármit, amit amúgy is szoktál! A legjobb, ha kiszolgálnak, de persze akkor is lógathatod pár napot a lábadat, ha magad gondoskodsz mindenről a nyaraláson is, csak egy picit előre kell dolgoznod. Meglátod, senkinek semmi baja nem lesz, ha pár napra kivonod magad a forgalomból!  
Forrás: 5. Ismerkedj!  Bármilyen furán is hangzik, az új emberekkel való ismerkedés igazán fel tud tölteni energiával. Nem kell feltétlenül örökre szóló barátságra gondolni, elég akár csak 1-1 alkalommal hozzácsapódni egy másik társasághoz, egy kalandparkban másokkal közösen játszani vagy bármi hasonló kapcsolatot keresni.