Galéria

Ez a 10 dolog kell a boldogsághoz! Nagyjából.

Forrás: 1. Fényképezz a szemeddel! Ments el magadnak minden olyan pillanatot, amelyre – úgy érzed – egész életedben jólesne emlékezni! Egy meglepetésvacsora a párodtól, az első zsírkrétás rajz a kislányodtól, egy olyan jóleső nevetés a kollégákkal, amitől még a könnyed is kicsordult? Igen! Ezek azok a képek, amelyekre jó, ha időnként rátalálsz a „lelki fotóalbumodban” és erőt merítesz belőlük. Légy ott a pillanatban, élvezd és vidd magaddal az emlékét!
Forrás: 2. Élvezd az ízeket! Legyen az étkezés fontos rituálé. Kezdődhet már a menü elkészítésével, de a lényeg, hogy nagy gonddal válaszd ki, mi az, amire igazán vágysz – és amire a szervezetednek szüksége van. Add meg a gyomrodnak és önmagadnak is az odafigyelést: ne habzsolj, szép lassan tapasztald meg az étel ízét, zamatát, jellegzetességeit!
Forrás:

3. Mondd ki az érzelmeidet, mutasd ki a szeretetedet! Óriási erő rejlik a szavakban. Neked most a pozitív mondatokra van szükséged, amelyek megerősítenek téged és másokat abban, hogy jó tartozni valahová, érdemes mélyen kötődni, kölcsönösen adni és kapni. Lehet, hogy apukád vagy a tesód a fellegekben érzi magát a szavaidtól, ha a puszi mellé jár egy „szeretlek” is.


4. Lásd meg az embert! Gondolkodj el rajta, mit szeretsz a hozzátartozóidban, vajon miért viselkedik úgy az egyik kollégád, ahogyan… Vess kedves pillantást vagy eressz meg egy mosolyt a szemben ülő hölgyre vagy úrra a metrón! Ne aggódj, viszonozni fogja! Gondold át, mi állhat egy-egy tulajdonság vagy cselekedet hátterében, mielőtt gyors következtetéseket vonsz le másokról. Ajánld fel a segítségedet olyan dolgokban, amelyekben sok tapasztalattal rendelkezel, és biztos vagy benne, sokaknak hasznára lehetne a tudásod.


Forrás: 5. Mozdulj! Sportolj, túrázz, kerekedj fel! Ha ezeket a szabadban teszed, még nagyobb előnnyel indulsz el a kiegyensúlyozottság útján. A testednek szüksége van a folyamatos karbantartásra és megújulásra, ezért tedd meg az első lépést, amit az adott körülmények között megengedhetsz magadnak. A liftezést lépcsőzésre cserélnéd? Rendben, legyen ez az első lépés!
Forrás: 6. Figyelj az érzeteidre! A mindennapi rutin átkeretezésével élvezetesebbé tehetsz egy egyszerűbb napot is. Add át magad az érzékeidnek, s miközben esténként lemosod magadról a fárasztó nap porát, érezd a bőrödön a vízcseppeket, a habos tusfürdő illatát, a meleg pára frissítő hatását! Reggelente idd meg az első kávét úgy, mintha egy ráérős napon a kedvenc kávézód teraszán ülnél. Képzeld el – és ne rohanj, mert sokszor csak a megszokás késztet minket a kapkodásra.
Forrás:

7. Légy nyitott! Ne zárkózz be új lehetőség vagy a változás láttán. Mérlegelj és gondold végig, milyen előnyeid származhatnak az életedbe pottyanó újdonságból. Legyen az egy új főnök vagy akár egy új mosógép (jó kis párhuzam, igaz?). Nem tudhatod pontosan, minek mi lesz a hozadéka, de ha nyitottsággal tekintesz a változásokra, hosszútávon előnyt kovácsolhatsz belőlük.


8. Ne vedd túl komolyan az életet! És magadat sem! Tanulj meg nevetni még a legnehezebb szituációkban is! Hidd el, úgy minden sokkal gördülékenyebben megy, ráadásul hamarabb meg tudod oldani a rázósabb feladatokat is. Olyan helyzetekben is győzedelmeskedhetsz a humoroddal, amelyektől addig féltél, vagy amelyeket eddig elképzelhetetlennek tartottál.

 

Forrás: 9. Hasznosítsd az üresjáratokat! Rengeteg időt vesztegetünk el a  hasztalan sorban állással, dugóban ücsörgéssel vagy a többórányi tömegközlekedéssel. Találd ki, mivel tudnád betömni a hézagokat! Olvass, sudokuzz, írj bevásárlólistát, hallgass relaxációs zenét a kieső időben; így máris sokkal hasznosabbnak érzed majd ezeket a perceket.
Forrás:

10. Figyelj a légzésedre! Amikor úgy érzed, túl gyors a tempó vagy csak egy kis levegőre van szükséged, kezdd el figyelni a légzésedet! Segít lassítani, kitisztítani a fejedet, s tudatosítani abban, hogy mit csinálsz – és legfőképpen azt, hogy élsz.


11. Meditálj! Jó, ha megtanulsz bármilyen környezetben kikapcsolni. Teremts magad körül csendet, nyugalmat, hogy csak arra koncentrálhass, ami a legfontosabb: saját magadra. Ha képes vagy pár ilyen percet akár a munkahelyeden is bevezetni, sokkal kiegyensúlyozottabban vághatsz neki a következő feladatnak.

Forrás:

12. Utazz az időben! Élj meg minden napot úgy, mintha már egyszer megélted volna, és csak azért jöttél vissza, hogy újra átélhesd! Vedd észre az apró mozzanatokat, amelyek meghatározzák az adott nap hangulatát, és tanuld meg élvezni az adódó lehetőségeket.


13. Légy tökéletlen! Végül, de nem utolsósorban pedig fogadd el magad olyan tökéletlennek, amilyen vagy! Ne görcsölj azon, hogyan látnak mások – vagy hogy bárkinek is meg kéne felelned magadon kívül! Rajtad kívül senkit nem zavar az az állítólagos plusz 3 kiló felesleg; és az sem lenne utolsó szempont, ha a kötelező dolgokat kizárólag magadért, s nem más valaki kedvéért végeznéd el! De most komolyan. Senki sem tökéletes, és ez így van jól.