Galéria

5 népszerű gyógyszer, ami alaposan lecsökkenti a nők libidóját

Forrás:

Az SSRI-k (szelektív szerotoninvisszavétel-gátlók) segítenek a depresszió kezelésében, mivel emelik a szerotonin nevű hormon szintjét, azonban csökkentik a libidót. Ha leszoknál róluk, sajnos akkor sem feltétlenül tér vissza a vágy, hiszen maga a depresszió sincs jó hatással a libidóra. Érdemes viszont megkérdezni az orvosodat, használhatsz-e olyan gyógyszert, ami nem az SSRI-k csoportjába tartozik.


Forrás:

Az allergiaszezonban bedugul az orrod, folyamatosan tüsszögsz, ezért gyógyszerrel kezeled a tüneteket. Bár lehet, hogy már nem fújod annyit az orrodat, a nyálkahártyád mindenhol kiszáradhat tőlük, ráadásul sok ilyen gyógyszer álmosít is, szóval kevés kedved lesz a szexhez. A megoldás viszont egyszerű: reggelente szedd ezeket a tablettákat – és használj síkosítót!


Forrás:

Az antikonvulzánsok az epilepsziát hatékonyan kezelik, azonban növelik a prolaktin nevű hormon szintjét a szervezetben, amelynek hatására csökken a libidó. Általábaen az ilyen tabletták DHEA-hormont is tartalmaznak, ami szintén kihat a vágyra. Érdemes lehet az orvosoddal konzultálni, hogy mire cseréld a gyógyszeredet.


Forrás:

A hidrokodon- és acetaminophen-tartalmú gyógyszerek szintén csökkentik a tesztoszteron szintjét a szervezetben, így vágyölő hatásúak. A legjobb, ha messziről elkerülöd őket és beszélsz az orvosoddal más kezelési módokról!


Forrás:

A fogamzásgátlók hatására csökkenhet az orgazmus esélye, fájdalmas lehet a szex és az ilyen szerek a vágyra sincsenek jó hatással, mivel növelik a globulin szintjét a szervezetben, ezért csökken a tesztoszteron mennyisége (ami pedig fokozná a vágyat). Ehelyett választhatsz más fogamzásgátló módszert, például hüvelygyűrűt vagy tapaszt.