Galéria

A megbízhatatlan emberek 6 ismérve

Forrás: Van olyan ismerősöd, aki láthatóan alig bízik meg másokban - sőt, még benned se? Érdekes, de ez sok esetben azokra igaz, akik nagyon jól ismerik a másik oldalt, azaz azt, hogy milyen eljátszani valaki bizalmát. Mivel tudják, hogy mennyire könnyű kifecsegni a bensőséges infókat, ők sosem beszélnek magukról részletesen, és észrevétlenül görbe tükröt tartanak maguk elé. Tudod, ilyen az az eset, amikor a hűtlen férj megvádolja a feleségét azzal, hogy megcsalja őt, noha igazából épp ő lép félre.
Forrás: Vigyázz azokkal, akik sosem tartják meg a szavukat! Lényegtelen, hogy milyen apróságról van szó, ha valamit megígérnek, és utána kifogásokkal magyarázkodnak, vagy úgy tesznek, mintha sosem mondtak volna ilyet, nem lehet igazán megbízni bennük. Egy-egy alkalom még talán belefér (már ha beismeri, hogy az ő hibája), hiszen biztosan te is szegtél már meg ígéretet, de ha valaki egymás után többször is így tesz, ráadásul tagadja, jobb, ha megtartod vele a távolságot.
Forrás: Volt már olyan, hogy próbáltad elmesélni valakinek, hogy amit csinál, mennyire rosszul esik neked, de őt kicsit sem érdekelte? Ez a megbízhatatlan emberek egyik ismérve! Nekik nem számít, te mit érzel, mit gondolsz, és biztos, hogy nem próbálnak meg együttérezni veled, vagy akár változtatni a viselkedésükön. Mivel elsősorban nagyon önzők, úgyis az lesz a legfontosabb, hogy ők mit akarnak csinálni.
Forrás: És itt jön be az empátia kérdésköre is. Biztos, hogy te is jobban megbízol azokban az emberekben, akiknek mesélhetsz valamit, és láthatóan figyelnek rád, együttéreznek veled. A megbízhatatlan emberekben ezt a tulajdonságot keresve sem találod, hiszen ahogy írtuk is, őket a másik fél érzései nem igazán hozzák lázba. Ha így lenne, számíthatnál rájuk, de mivel nem ez a helyzet, többször is csalódnod kell bennük, mire rájössz, hogy ki kell zárnod őket az életedből.
Forrás: A megbízhatatlan emberek nem vállalnak felelősséget a tetteikért. Ilyen szempontból hasonlítanak a nárcisztikus személyiségekre, hiszen ők is mindig áldozatnak tettetik magukat, és biztos, hogy mindig, minden egy másik személy hibája a történetben. Ha valamit ők rontottak el, akkor is. Nem lehet bennük megbízni, hiszen ha például a munkában nem jól csináltok valamit, garantáltan azt fogja állítani a főnöknek, hogy a te hibád volt!
Forrás: Bár ez elég egyértelmű, mégsem akartuk kihagyni a listáról. A megbízhatatlan emberek szeretnek pletykálni, és szívesen továbbadnak olyan információkat másoknak, amikkel rossz fényben tüntethetnek fel téged. Azt nem fecsegik ki, hogy milyen keményen dolgoztál, vagy hogy a szabadidődben önkénteskedsz, de azt azonnal kibeszélik a többiekkel, hogy meséltél a pároddal való konfliktusodról, vagy arról, hogy mennyire stresszel a meló. Ha csak egyszer is visszahallasz valamit, amit te meséltél, jobb, ha az általános dolgokon túl semmit sem árulsz el neki!