Galéria

4 észrevétlen, ám gyakori hiba egy házasságban

Forrás: Lehet, számodra fel sem tűnik, hogy mindig mindenkiben a hibát keresed, vagy állandóan csak kritizálsz. Nem csak a párodban, hanem mindenkiben vagy mindenben, ami csak szembejön veled.
Az állandó nemtetszés kinyilvánítása egy idő után borzasztó rombolóan tud hatni az egészséges párkapcsolatra, hiszen minden nap alaposan rányomja a bélyegét a hangulatra. Ha így van, próbáld meg magad mögött hagyni a pesszimizmust, és igyekezz mindenben még a legapróbb pozitív dolgot is meglátni!
Forrás: 2)) Túl sok a követelőzés Elképzelhető, hogy egy idő után természetessé válik, hogy minden úgy van, ahogyan egyikőtök akarja. Vagy azért, mert ő a domináns fél a párkapcsolatban, vagy azért, mert a másik őt ahhoz szoktatta, hogy mindig mindent megcsinál, megszerez, megold. Folyton azt hallani, hogy a másik mit akar, nagyon nyomasztó tud lenni, főleg, ha ténylegesen el is nyomja, háttérbe szorítja a másik embert.
Forrás: 3)) Nincs értéke az egyedül töltött időnek Vagy még inkább nincs is egyedül töltött idő egyik fél számára sem. Sokan esnek abba a hibába, hogy a szerelem, a kezdeti szoros kötődés hevében nem akarnak mozdulni sem a másik mellől vagy nélkül. Ez pedig nem jó, hiszen mindkét fél számára meg kéne maradnia egy darab intimszférának, és ezen azt kell érteni, hogy legyenek mindenkinek privát dolgai. Amiket szeret egyedül vagy más emberekkel csinálni, amiben egymaga is kikapcsolódhat, amihez nem szükséges a házastárs megléte, jelenléte. Hogy ez miért fontos? Mert a házasságban is szükségünk van egyéni mozgástérre, hiszen attól, mert összekötöttük valakivel az életünket, elvileg nem váltunk más emberré. Nem igaz?
Forrás: 4)) Túlzottan bevonunk egy családtagot Ezt eleinte nehéz elképzelni, de mondunk egy jó példát. Tegyük fel, hogy a feleségnek szinte baráti a viszonya az édesanyjával, akivel minden nap beszél és/vagy találkozik. Megosztja vele minden boldogságát, gondját, baját, és sokszor még azokat a pillanatokat is, amelyeket a férjével kettesben élt át. Legyenek ezek bár jók vagy rosszak, a társunknak lehet, hogy kényelmetlenséget okozunk ezzel. Hiszen a párkapcsolat intim viszony, s egy ponton túl valóban csak két emberről kéne szóljon, amelybe senkinek semmi beleszólása, de betekintése sem kellene legyen. Lehet, hogy érdemes tehát felülvizsgálni kicsit a szokásainkat is, és ha csak minimálisan, de változtatni rajtuk – mindkettőnk érdekében.