Galéria

Fogások, amik nem biztos, hogy frissek egy étteremben

Forrás: A világhírű Anthony Bourdain nemrég elmesélte, ha egy húst véletlenül túlságosan megsütnek, akkor vagy a kukába kerül, vagy annak szolgálják fel, aki well-done steak-et rendelt.
Forrás: : Imádod a lazacos szusit? Hank Crampton séf szerint jó, ha tudod, hogy amennyiben édesvízi lazacból készült a fogás, akkor bizony paraziták táptalaja lehet az étel. Ám a fagyasztás során ezek elpusztulnak, így rendeléskor érdemes megtudakolnod, hogy friss vagy fagyasztott halat használtak-e fel.
Forrás: : A Food Network Magazin felmérése szerint a vega és vegán ételek bizony elég sok szakácsot kiborítanak, és hajlamosak valami húsféleséget, egy kis halat vagy baconszalonnát belecsempészni a húsmentes ételekbe. Ez pedig fokozottabban igaz akkor, ha rendeléskor külön a lelkükre kötöd, hogy nem vagy hajlandó húst enni...
Forrás:  Éttermi dolgozó soha, sehol nem rendelne jégsalátát, mert jól tudja, hogy képtelenség úgy megtisztítani, hogy ne maradjon rajta egy halom kórokozó.
Forrás: Szintén egy ismert séf mesélte el a Food Network Magazinnak, hogy a kenyérrel sem árt óvatosan bánni. Az asztalokhoz ugyanis mindig visznek ki egy kosár kenyeret, ám ha ezt nem fogyasztják el, és marad kenyér a kosárban, azt nem dobják ki, hanem átviszik egy másik asztalhoz, persze megmelegítve. De akár több asztalt is bejárhat 1-1 szelet frissnek hitt kenyér...
Forrás: Szintén Anthony Bourdain árulta el, hogy a legtöbb halpiac hétfőnként zárva tart, így szinte képtelenség, hogy hétfőn friss halból készüljön bármiféle halas fogás. Ráadásul a hal az az étel, ami 2-3 nap után könnyen romlik, így szinte biztos, hogy hét elején fagyasztott halat vagy nem éppen friss fogást kapsz majd.
Forrás: Ez tényleg nagyon kényes étel, így soha ne rendelj ilyet, csakis olyan étteremben, ahol tényleg tengeri fogásokra specializálódtak.
Forrás: A legtöbb szakács azt javasolja, hogy olyan ételt rendelj az étteremben, ami annak a helynek a specialitása. Általánosságban ugyanis elmondható, hogy egy steak house-ban nem érdemes halat enni, egy pizzériában pedig felesleges libamájjal próbálkozni. És az sem árt, ha nem kísérletezel nagyon különleges ételekkel, ezeket ugyanis kevesen vállalják be, túl sokáig állnak a hűtőben, és nem biztos, hogy mire eljut hozzád, jó marad a minősége...