Galéria

Nem introvertált, nem extroverált: íme az ambivert személyiség

Forrás: Szívesen ismerkedsz meg új emberekkel (akár egy extrovertált), de leginkább a barátaid társaságában. Ha ők nincsenek melletted, sokkal feszélyezettebben érzed magad, és nehezebben tudod tovább görgetni a beszélgetést. Ha viszont nem vagy egyedül, sokkal könnyebben elengeded magad, és nagyon közvetlenül tudsz viselkedni.
Forrás: Amikor valaki olyan témát dob be, amiben nagyon otthon vagy, szívesen csatlakozol a beszélgetéshez. De ha esetleg átugranak egy olyan területre, amit nem ismersz, inkább háttérbe húzódsz, és csak megfigyelőként veszel részt a társalgásban.
Forrás: Az extrovertált személyek teljesen feltöltődnek, ha sok emberrel veszik körül magukat, míg az introvertáltak ettől merülnek le. Egy ambivert személyiségre kicsit mindkettő igaz; jól érzik magukat társaságban, de ha hosszú napjuk volt, ez teljesen leszívja az energiájukat.
Forrás: Időnként előfordul, hogy te vagy a buli lelke: mindenkivel elbeszélgetsz, nevetgélsz, és te vagy a középpontban. De aztán egyik pillanatról a másikra ez a hangulatod elmúlik, csökken az energiád, és bármennyire is jól érezted magad, haza akarsz menni. Ilyenkor csak ülsz csöndben valahol, figyeled a többieket, nem szólsz hozzá a témákhoz; ezért aztán olykor meg is kapod, hogy mennyire elcsendesedtél.
Forrás: Észre se veszed, de folyton kiegészíted a másikat. Ha például olyan személlyel találkozol, aki csendes típus, te átvállalod a hangos szerepét. Ha viszont egy nagyszájú ismerőssel lógsz együtt, te sokkal kevesebbet beszélsz.
Forrás: Néha szükséged van az egyedüllétre, hogy feltöltődj, és kicsit magaddal foglalkozhass. De ha egymás után 2-3 nap eltelik anélkül, hogy találkoznál valakivel, nagyon igényelni kezded a társas programokat. Sőt, ha túl sok időt töltesz egyedül, kicsit depressziósnak és magányosnak kezded érezni magad.