Galéria

25 éves a Melrose Place: 11 dolog, amit nem tudtál a legendás sorozatról

Forrás: A híres úszómedence úgy keletkezett, hogy egyszerűen kiásták egy stúdió padlóján. Mivel annyi drámát, vért, verejtéket és szexet látott az ikonikus helyszín, a sorozat stábtagjai a vége után palackban árulták a medence vizét az eBay-en.
Forrás:

Thomas Calabro, aki Michael Mancini doktort játszotta, a casting idején megkapta, hogy kábé 10 évvel idősebb, mint amennyinek lennie kellene a szerephez. Végül ő volt az egyetlen, aki a Melrose Place hét évadát végigjátszotta.

 

Forrás:

Eredetileg Hunter Tylo (képünkön) játszotta volna Taylor McBride szerepét, de kirúgták, amikor elárulta, hogy terhes, és Lisa Rinna lépett a helyébe. A producerek arra hivatkoztak, hogy Hunter megszegte a szerződését, amelyben le volt írva, hogy milyen mértékben változtathat a külsején. A színésznő később pert indított – és nyert is csaknem 5 millió dollárt.


Forrás: Valóéletbeli Melrose-párok #1: Josie Bissett (Jane) és Rob Estes (Kyle). 1992-től 2006-ig éltek házasságban és két gyerekük született.
Forrás: Valóéletbeli Melrose-párok #2: Courtney Thorne-Smith (Alison) és Andrew Shue (Billy). Az első évad során jártak, és Courtney később azt nyilatkozta, hogy kínosak voltak a szakításukat követő csókjelenetek.
Forrás: Valóéletbeli Melrose-párok #3: Courtney Thorne-Smith (Alison) és Grant Show (Jake). „Courtney járt Granttel, és aztán nem járt vele és tuti, hogy ezért szállt ki a sorozatból” – teregette ki a szennyest utólag egy producer.
Forrás: Valóéletbeli Melrose-párok #4: Laura Leighton (Sydney) és Grant Show (Jake). Állítólag a karaktereik is azért gabalyodtak össze, mert a két színész ezt akarta. (De miért?)
Forrás: Valóéletbeli Melrose-párok #5: Laura Leighton (Sydney) és Doug Savant (Matt). Ők 1998-ban házasodtak össze, s azóta is együtt vannak! Két gyerekük született.
Forrás: Valóéletbeli Melrose-párok #6: Heather Locklear (Amanda) és Jack Wagner (Peter). Ők vagy tíz évvel a sorozat után jöttek össze, miután Heather elvált férjétől, Richie Samborától, aki a Bon Jovi gitárosa. El is jegyezték egymást, mármint Heather és Jack, de aztán hamar lefújták az egészet.
Forrás: A Fox (a sorozatot eredetileg sugárzó tévécsatorna) nem adta áldását a meleg jelenetekre. Matt köztudottan az egyik első állandó meleg karakter, aki főműsoridős tévésorozatban szerepelt, de a csatorna jóval prűdebbnek mutatkozott az ő szerelmi életét illetően, mint a heteró szereplők esetében. „Az írók szerették volna, ha Matt és tengerésztiszt szerelme lefeküdnek egymással, de a csatorna nem engedte, hogy két férfiről forgassunk jelenetet egy ágyban. Az egyiküknek az ajtóban kellett állnia – emlékszik vissza egy producer. – Egy tengerparti csókjelenetet is beterveztünk, az se ment át. Csak annyiról lehetett szó, hogy Mattnek megsimogatják a fülét.”
A Mattet játszó színész, Doug Savant egyébként sokáig nem reagált a szexuális identitását firtató kérdésekre. „Más heteró színészek, akik meleg karaktert játszottak, telekürtölték a világot azzal, hogy ők mennyire szeretik a lányokat – nyilatkozta egyszer. – Szerintem ez méltatlan. Az én felelősségem az, hogy az embert mutassam meg, aki átlépi a szexualitás határait.”
Forrás:

A sorozatnak azért lett vége, mert már nem lehetett hihetően megmagyarázni, miért élnek egy épületben hét évig tartó botrányok és intrikák után is a karakterek. „Egy ideig próbáltunk nem tudomást venni róla, de újra és újra előjött az írószobában a kérdés: miért nem költöztek még el? – magyarázza egy másik író-producer. – S Amanda kőgazdag lett az elmúlt évadok során, miért lakik még mindig abban a lakásban? Egy idő után elkerülhetetlen volt a vég.”