Galéria

Idén is nézegethetünk meztelen élsportolókat, akik még el is mondják, mit gondolnak a testükről

Forrás:

Nem az alacsonyak ellen mondom, de magasnak lenni elég nagy áldás. Hálás vagyok azért, amire a lábam képes, mert elképesztően magasra tudok ugrani. Nem tudom pontosan, hány centire, de tudok zsákolni. Ez még jobb, mint egyszerűen örülni annak, hogy magas vagyok. (Nneka Ogwumike kosárlabdázó, Los Angeles Sparks, 188 cm magas)

 

Forrás:

Valahányszor ránéz az ember egy sebhelyre, látja, milyen keményen kellett küzdenie, hogy visszatérjen arra a terepre, ahol játszhat, és ahol nagyban játszhat. Ezek a sebhelyek egytől egyig apró győzelmek. Nem az a győzelem, hogy megsérültél – az pocsék –, hanem amikor magadra nézel és azt mondod: 'azért haver, ez egy kemény gyógyulási folyamat volt', és ilyenkor büszke vagy, asszem. (Julian Edelman amerikaifutball-játékos, New England Patriots)

 

Forrás:

Feküdtem a kórházi ágyon, a nyakam eltörve, a lábam darabokban, a karjaim kifacsarodva és az egész arcomat újra kellett strukturálni, szóval romokban hevertem és komoly önbizalom-problémáim voltak. Ilyeneket gondoltam kezdetben: fogok tudni valaha újra járni? Újra felvenni egy ruhát? Hogyan fognak rám nézni az emberek? Vonzónak talál-e még valaki? Jó darabig nagyon kényelmetlenül éreztem magam a bőrömben.

Aztán visszataláltam a sporthoz – snowboardoztam, hegyet másztam, futottam, triatlonoztam –, és ez nagyon jót tett az önbizalmamnak. Olyan dolgokat csináltam fél lábbal, amiket azelőtt két lábbal soha. (Kristie Ennis paralimpikon egy helikopterbalesetben veszítette el a fél lábát. Most snowboardban készül a következő paralimpiára.)

 

Forrás:

Elég fiatal voltam, amikor először kockás lett a hasam, talán 10 vagy 11 éves – amióta az eszemet tudom, ilyen volt. Sosem szerettem inget vagy pólót viselni, ezért gyakran látni meztelen felsőtesttel. (Ezekiel Elliott amerikaifutball-játékos)

 

Forrás:

Végre eljutottam arra a pontra, amikor a szívem és a lelkem elfogadta a testemet és mindazt, amit a testem tesz értem, és ahogyan érzem magam benne. Most már tényleg békében vagyok azzal, aki vagyok. Ez azután következett be, hogy megszületett a lányom. Most értékelem igazán a munkát, amit belefektettem, hogy a testem megtegye, amit kell. (Michelle Waterson MMA-harcos. A rövidítés annyit tesz, mint Mixed Martial Arts, vagyis kevert harcművészetek.)

 

Forrás:

Azért is vagyok erős, mert végignéztem, mi mindenen ment keresztül a húgom, Noely (akit nyitott gerinccel kezeltek és 2015-ben, 21 évesen meghalt). Számomra a húgom sosem volt béna. Az egyetlen dolog, amit nem csinált életében, az a járás. Ő a legnagyobb példaképem. Imádott meccsre járni, egyet sem hagyott ki. Egyfolytában szurkolt. Nagyon jó volt vele lenni. (Javier Báez, a Chicago Cubs baseballjátékosa)

 

Forrás:

Bírom a testem. Nincs benne semmi igazán szuper, de kitartottam mellette és nem bántam meg. Sosem aggódtam a kinézetem miatt. Ez valószínűleg magától értetődik, ha annyi évet töltöttél az öltözőben. Mindig természetes érzés volt meztelennek lenni. Sosem volt nagy ügy. Apám mindig az alsónadrágjában megy ki a levélszekrényhez reggel, lehet, hogy innen jön. (Joe Thornton, a San José Sharks jégkorongozója)


Jókora segg kell a korcsolyapozícióhoz, mindig előrehajolva, behajlított térdekkel kell védekezni. Az ember hallja, hogy mindenki erről beszél. Nehéz olyan nadrágot találni, ami passzol. Ezért hordunk folyton melegítőnadrágot. Ezek kényelmesek és kicsit könnyebben elfér bennük a hátsónk. A fura fogsor, a szakáll, a fenék – ezek a jégkorongjátékos ismertetőjegyei. A sebhelyek az arcon, a foghíj a mi kitüntetéseink. (Brent Burns, a San José Sharks jégkorongozója)

 

Forrás:

Rájöttem, hogy nem pazarolhatok több időt arra, hogy olyasmin stresszelek, amim nincs és muszáj értékelnem, amim van. Nőies idomokkal rendelkezni nagyon menő. Az egészséges külső nagyon menő. Teljesen oké, ha nem úgy nézek ki, mint egy szupermodell a kifutón – a magam módján nézek ki jól. (Caroline Wozniacki teniszező)

 

Forrás:

Igazából előnyömre vált, hogy én vagyok a legalacsonyabb srác a pályán. Amikor ezt elmesélem embereknek, mindig úgy néznek rám, mint egy őrültre… Az alacsony fiúk, akik előttem játszottak és akik velem egy időben játszottak, mind a maguk módján voltak különlegesek. Szerintem ez a különbség az alacsonyak és az óriások között: ha alacsony vagy, muszáj valamilyen módon különlegesnek lenned. (Isaiah Thomas, a Boston Celtics kosárlabdázója, 175 cm magas)