Galéria

Kigyúrva vagy anélkül tetszenek jobban? 10 férfi sztár, aki extrém fitnesz-átalakuláson esett át az elmúlt években

Forrás: A színész, akibe a Jóbarátokban szerettünk bele először és nem mellesleg idén ő lett az év legszexibb pasija, a 2015-ös A hangya című szuperhősfilm kedvéért kezdett komoly fitneszrezsimbe. „Még sosem csináltam ilyen kemény és hosszú edzésprogramot” – nyilatkozta később a People-nak. Paul egy teljes évre száműzte az étrendjéből a szénhidrátot (ezt ti ne próbáljátok ki otthon!) és az alkoholt. „A Chris Pratt-féle megközelítést alkalmaztam. Mondj le mindenről egy évig, amit eddig élveztél, és ha végigcsináltad, akkor eljátszhatsz egy hőst.”
Forrás: A stand-up komikusok általában nem ennyire kigyúrtak, mint Kevin; ő régebben is figyelt az alakjára, de mint utólag mondta, valójában nem volt igazán formában. 2016-ban kezdett személyi edzővel dolgozni, sima edzőtermi súlyzókkal és gépekkel, valamint rendszeresen fut is. Az eredmény olyannyira szembetűnő, hogy Usain Bolt, a világ leggyorsabb embere őt nevezte példaképének. „Amikor korán reggel kell edzenem, mindig az jut eszembe, hogy Kevin nem sportoló és mégis minden hajnalban felkel, hogy eddzen. Én pedig sportoló vagyok, tehát nekem muszáj felkelnem!'
Forrás: A színész 2010-ben kezdett intenzíven izmot pakolni magára, amikor belekerült a True Blood vámpíros tévésorozatba. Joe alaposan visszavett a kalóriabeviteléből és csak sült csirkét, zabkását, zöldbabot, mandulát, alacsony cukortartalmú gyümölcsöket és halat evett. Minden reggel kardiózott és minden nap másik izomcsoportjára fókuszált az erősítő edzéseken. Később a Magic Mike kedvéért még több izmot szedett fel.
Forrás: Lefogynál 13 kilót egy Oscarért? Adrien simán megtette A zongoristában játszott szerepe kedvéért 2002-ben. Majd 8 évvel később 11 kiló izmot szedett fel a Ragadozók című sci-fi akciófilmre készülve. Mindennemű cukrot és alkoholt kizárt az étrendjéből, nehéz súlyokat emelgetett és állítólag még a szexet is mellőzte, igaz, ezt nem fitnesz-okokból, hanem hogy még jobban át tudja élni a szerepet. Ez nekünk már kicsit túlságosan professzionális hozzáállás, Adrien!
Forrás: Jó alaposan formába rázta magát Bradley a 2010-es A szupercsapat című akciófilmhez. Száműzte a cukrot, a sót és a lisztet, továbbá napi két órát töltött az edzőteremben a személyi edzőjével. A szendvicsek hiányoztak neki a legjobban. „Ezért miniszendvicseket csináltam: kettévágtam a szőlőszemet – ugh, ez elmondva is eléggé deprimáló – és betettem a közepére egy mandulát. Ez volt a legnagyobb kényeztetés a mindennapjaimban.”
Forrás: Chris a Thor című 2011-es akciófilmre készülve gyúrta ki magát úgy igazán, pedig előtte, a Star Trek-korszakában sem kellett panaszkodnia. A magas fehérjetartalmú ételeket részesítette előnyben a diétája során, bár feldolgozatlan cukrokat tartalmazó hozzávalókat, például gyümölcsöket is fogyasztott, mert a szénhidrát segít abban, hogy a fehérjét lassabban dolgozza fel a szervezet és ezáltal újjáépülnek az izmok. Míg korábban szörffel, boksszal és rögbivel tartotta karban magát, a Thor előtt átállt a kemény súlyzózásra, folyamatosan váltogatva a súlyokat, az ismétlésszámot és az ütemet, hogy az izmai soha ne „megszokásból” dolgozzanak. A végén olyan nagy lett, hogy át kellett alakítani a jelmezeit, mert azok nem mentek föl rá.
Forrás: A korábban is komoly izmokkal rendelkező Gerard extrém formába hozta magát a 2006-os 300 című film miatt, amelyben Leonidasz királyt alakította. Figyelt arra, hogy rendszeresen, néhány óránként egyen, és minden nap brutál edzéstervet csinált végig, amelyben ötvenesével nyomta a fekvőtámaszokat és emelgette a 60 kilós súlyzókat. A filmforgatás után Butler leállt az edzéssel – és minden izom leolvadt róla. Azóta igyekszik kiegyensúlyozottan táplálkozni és edzeni. Mindazonáltal nem bánja, hogy végigcsinálta: „Tök jó volt, hogy felvettem a páncélt és a sisakot, s egyáltalán nem gondoltam azt, hogy a francba, többet kellett volna edzenem. Úgy éreztem magam, mint egy oroszlán.”
Forrás: Jake a Mélyütés című 2015-ös drámához összesen 20 kilót szedett fel, hogy hitelesen el tudja játszani a világbajnok bokszolót. Ezért nem kellett megvonnia magától semmilyen táplálékot, inkább arra figyelt, hogy a szénhidrátokat délelőtt, a fehérjéket délután-este vigye be a szervezetébe. Az edzés annál keményebb volt. Kezdetben napi 3 órát bokszolt, kardiózott és erősített, majd két hónap után felemelte az adagot 6 órára. A film rendezője azt is elpletykálta, hogy emiatt ért véget a színész párkapcsolata Alyssa Miller modellel.
Forrás: A most 69 éves veterán színész 45 kilót fogyott 2015-16-ban, és ezzel majdnem a korábbi testtömegének felét elvesztette. Ebben nem egy szerep motiválta, egyszerűen jobb életminőséget szeretett volna. A diétája nem volt túlságosan szigorú, csak igyekezett jobban odafigyelni, több zöldséget evett, mint valaha, és abbahagyta az alkohol és a cukor fogyasztását. Minden nap feljegyezte, amit evett, továbbá heti hat alkalommal futott és kardiózott.
Forrás: A nők kedvencét a 2004-es akcióthriller, a Penge: Szentháromság vette rá arra, hogy felálljon a kanapéról, és azóta nagy fitneszikon a férfiak szemében is (akkor is, ha nem vallják be). A szerepre készülve három hónapig edzett heti hat napon és napi 3200 kalóriás étrendet tartott. Közben mellesleg lefutotta a New York-i maratont és megmászta a Machu Pichut. Azóta is rendszeresen találják meg a szuperhősszerepek.