Galéria

Így készíts egyedi babanaplót!

Forrás: 1) Tervezd meg a pontos méretet, szerezd be hozzá az alapanyagokat! Írj listát arról, hogy milyen főbb eseményeket szeretnél majd beleírni a naplóba, számold hozzá, hogy nagyjából mennyi fotó fog belekerülni, és ennek alapján határozd meg az oldalszámot!
Forrás: 2) Válogasd össze az anyagokat, tervezd meg a díszítést! Minden oldalon legyen valami motívum, forma, minta vagy szín, amely visszaköszön az egész könyvecskében!
Forrás: 3) Kezdd el méretre vágni a díszítést, ha be is akarod kötni valamivel a borítót, akkor legyen ez az egyik első lépés! Tedd egymás után az oldalakat, nézd meg, hogy színben illeszkednek-e, ragaszd be a különböző mintákat, matricákat, hajtogass mókás formákat egy-egy oldalra!
Forrás: 4) Készíts egyedi feliratokat, rajzolj, színezz, ragassz! Alakíts ki kisebb szekciókat vagy zsebeket egy-egy oldalon belül, ahova például különleges emlékeket tudsz beragasztani vagy lefűzni (az első levágott hajtincsnek, vagy a kórházi kézszalagnak)!
Forrás: 5) Írj főcímeket az oldalakra, esetleg készíts tartalomjegyzéket, hogy később jobban boldogulj a lapozással!
Forrás: 6) Készíts 3D-s motívumokat, amelyek kiemelkednek a díszítésből! Variáld ezeket papírból, textilből, de használhatsz hozzájuk színes dekortapaszt is!
Forrás: 7) Fektess nagy hangsúlyt a borító dekorálására: hagyj helyet például egy kisebb fotónak, amit utólag tudsz majd beragasztani!
Forrás: 8) Keresgélj a neten minták után, talán még letölthető, kinyomtatható sablonokat is találsz!
Forrás: 9) Engedd el a fantáziádat! Ha kedved tartja, dekorálj akár egy-egy kisméretű gyerekjátékkal, ami domborúbbá teszi az albumodat!
Forrás: 10) Használj jó erős ragasztót! Az sem baj, ha bebiztosítod magad, és inkább duplán mész át egy-egy felületen vagy anyagon, nehogy időközben elengedjen a ragasztó, és szétessenek az album lapjai!
Forrás: 11) Fűzd össze az oldalakat vastag pékzsineggel, vagy lyukaszd ki őket és használj fémkarikákat; esetleg könnyítsd meg a dolgod egy kisebb spirálozógéppel!