Galéria

12+1 gasztronómiai kifejezés, aminek kiejtésével még mindig meggyűlik a bajunk

Forrás: Olasz előétel, különböző feltétekkel

Ejtsd: bruszketta
Forrás: Vietnami marhahúsleves rengeteg tésztával

Ejtsd: fő
Forrás: Levákuumozott, hőálló tasakban, alacsony hőmérsékleten és hosszú ideig készített étel

Ejtsd: szuvid
Forrás: Lassú tűzön, kíméletes eljárással készülő

Ejtsd: konfit
Forrás: Olasz krumpligombóc, amely lisztből és főtt burgonyából készül

Ejtsd: nyokki
Forrás: A lecsó francia megfelelője

Ejtsd: rátátuj
Forrás: Az egyik legismertebb csilipaprika (zöld és piros színű)

Ejtsd: hálápennyó
Forrás: A jalapeno paprika szárított, füstölt változata

Ejtsd: csipotlé
Forrás: Pezsgő, amit a francia nyelvből átvéve az angolok is ugyanígy ejtenek

Ejtsd: sampány
Forrás: Gazdag, krémes csokoládébevonat, amelyeket tortákhoz, süteményekhez és bonbonokhoz használnak

Ejtsd: genáss
Forrás: Tehéntejből készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz krémsajt

Ejtsd: mászkárpóne
Forrás: Francia szó, mellyel a falánk, nagyevő embereket jellemzik

Ejtsd: gurman
Forrás: Francia szó, amivel a szintén jó étvágyú, ám minőségibb ételeket kedvelőket jellemzik, azokat, akik szeretnek az étel elkészítésével is foglalkozni

Ejtsd: gurmé