Galéria
12+1 gasztronómiai kifejezés, aminek kiejtésével még mindig meggyűlik a bajunk
Forrás: Olasz előétel, különböző feltétekkel
Ejtsd: bruszketta
Ejtsd: bruszketta
Forrás: Vietnami marhahúsleves rengeteg tésztával
Ejtsd: fő
Ejtsd: fő
Forrás: Levákuumozott, hőálló tasakban, alacsony hőmérsékleten és hosszú ideig készített étel
Ejtsd: szuvid
Ejtsd: szuvid
Forrás: Lassú tűzön, kíméletes eljárással készülő
Ejtsd: konfit
Ejtsd: konfit
Forrás: Olasz krumpligombóc, amely lisztből és főtt burgonyából készül
Ejtsd: nyokki
Ejtsd: nyokki
Forrás: A lecsó francia megfelelője
Ejtsd: rátátuj
Ejtsd: rátátuj
Forrás: Az egyik legismertebb csilipaprika (zöld és piros színű)
Ejtsd: hálápennyó
Ejtsd: hálápennyó
Forrás: A jalapeno paprika szárított, füstölt változata
Ejtsd: csipotlé
Ejtsd: csipotlé
Forrás: Pezsgő, amit a francia nyelvből átvéve az angolok is ugyanígy ejtenek
Ejtsd: sampány
Ejtsd: sampány
Forrás: Gazdag, krémes csokoládébevonat, amelyeket tortákhoz, süteményekhez és bonbonokhoz használnak
Ejtsd: genáss
Ejtsd: genáss
Forrás: Tehéntejből készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz krémsajt
Ejtsd: mászkárpóne
Ejtsd: mászkárpóne
Forrás: Francia szó, mellyel a falánk, nagyevő embereket jellemzik
Ejtsd: gurman
Ejtsd: gurman
Forrás: Francia szó, amivel a szintén jó étvágyú, ám minőségibb ételeket kedvelőket jellemzik, azokat, akik szeretnek az étel elkészítésével is foglalkozni
Ejtsd: gurmé
Ejtsd: gurmé