Galéria

Így lesz egészséges a szőke haj

Forrás: Biztosan te is tudod, hogy bár a fürdőkádban a legjobb hajat mosni, a víz azért nem tökéletesen tiszta. Található benne ugyanis klór és sok más ásványi anyag is, amelyek nem feltétlenül segítenek egészségesen tartani a tincseidet. Szerencsére ma már lehet kapni zuhanyszűrőket, amelyek eltávolítják ezeket az összetevőket, és nem kell félned, hogy a károsabb anyagok roncsolják a frizurádat.
Forrás: Ha elugrasz a lányokkal a strandra, úszás előtt mosd át a hajad csapvízzel. Ez szuper módszer, ugyanis a medencében lévő klór sokkal kevésbé tapad meg így a tincseiden, mint ha rögtön belecsobbannál. A klór pedig köztudottan nem a szőkék barátja, hiszen a festett hajat könnyedén zöldes árnyalatúvá varázsolhatja.
Forrás: Bármennyire is jól néz ki a naptól kiszívott haj, ne vidd túlzásba a dolgot! Az állandó sugárzás ugyanis nemcsak világosít a színen, hanem egyúttal ki is szárítja a hajad, és egy idő után elkezdi fakítani az egyébként élénk árnyalatot. Ha nyaralni indulsz, és tudod, hogy sok időt töltesz majd a napon, szerezz be UV-szűrős hajápolót.
Forrás: Észrevetted már te is azt a jellegzetes, narancsos árnyalatot a hajadban, ha sok időt töltöttél a napon? Ezt gyorsan orvosolhatod is, ha lecseréled a megszokott terméket, és veszel egy lila sampont! Elsőre talán kicsit furcsának tűnhet, de valójában heti egy használattal ez visszahozza a hamvas árnyalatot a hajadba – és a narancsnak nyoma sem lesz.