Galéria

8 fontos lecke, ami szövetséggé kovácsolja a jó párkapcsolatot

Forrás: 1)) Támogatni egymást, történjék bármi! Örülni egymás sikerének, mindig ott lenni a másik mellett, ha szüksége van ránk. Kiállni a döntései mellett, együtt megélni és feldolgozni a kudarcokat, sikertelenégeket is.  
Forrás: 2)) Időt szánni egymásra, beépíteni az apró kedveskedéseket! Néha meglepni a másikat valami aprósággal; minőségi időt tölteni együtt.
Forrás: 3)) Megosztani a szülői feladatokat! És minden más feladatot is, ami például az otthon fenntartásával kapcsolatos. Így egyenrangú félként élni, nem pedig bármilyen alárendelt szerepben.
Forrás: 4)) Definiálni a fő szempontokat, megegyezni az általunk képviselt értékekben! Közelíteni az értékrendünket, megvitatni, hogy melyikünk mit akar elérni az életben, melyek a legfontosabb közös szempontjaink, s mi az irány, amerre elindulhatunk.  
Forrás: 5)) Találni egy közös hobbit! Na jó, nem feltétlenül olyat, amit heti rendszerességgel beiktatunk az életünkbe, de valamit, amit mindketten teljes odaadással tudunk csinálni, amiért képesek vagyunk hasonlóan rajongani, amivel mindig szívesen elütjük az időnket, amihez megnyugvásként „vissza tudunk vonulni”, ha kicsit rosszabb idők járnának ránk.
Forrás: 6)) Abbahagyni a másokhoz való hasonlítgatást! Mások élete után sóvárogni, más párokhoz mérni magunkat nem egészséges dolog. Ki kell élvezni, ami nekünk jutott, élni a saját lehetőségeinkkel, abból kihozni a lehető legjobbat.
Forrás: 8)) Nem alábecsülni a testi érintés fontosságát! A simogatások, ölelések, puszik, és persze az ezek mellé társuló kedves szavak, gondolatok igazán összekovácsolnak. Hosszútávon még erősebb kötődést képesek létrehozni és fenntartani.